logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Protel 99 se drukowanie ścieżek, punktów lutowniczych. Lustrzane odbicie.

mr.jack007 10 Mar 2006 17:27 2345 5
REKLAMA
  • #1 2398614
    mr.jack007
    Poziom 11  
    Mam pytanie jak ustawić w programie opcje drukowania tak oby wydrukował:
    -scieżki
    -punkty lutownicze
    -wszystko w lustrzanym odbiciu
    -kolor czarno biały.
  • REKLAMA
  • #2 2398667
    fliper_katrill
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Witaj!
    Większość z tych rzeczy może kolega ustawić używając opcji print/preview. Po lewej stronie dostępne będzie okno i krzyżyk a przy nim "Multilayer Composite Print".Po naciśnieciu na krzyżyk rozwija się lista widoków mdin: górna warstwa ścieżek, dolna, napisy na górnej, napisy na dolnej,zaznaczenie wiercenia,zaznaczenie wielkości obszaru roboczego.Kolor można zmienić w widoku podstawowym (przy otwartym PCB) po lewej stronie na wysokości środka jest Current Layer i rozwijane menu dalej po prawej kolor.Klikając 2 razy na kolor możemy go zmienić.Drukowanie w lustrzanym odbiciu ustawia się już w ustawieniach drukarki(zaawansowane-bodajże 2 zakładka "Układ").
    Pozdrawiam!

Dodano po 2 [minuty]:

W multilayer composite print wystarczy prawym przyciskiem myszki wybrać delete na określonym widoku opisanym wcześniej. Druk czarno biały można ustawić w opcjach zaawansowanych drukarki (ostatnia zakładka).
  • REKLAMA
  • #3 2405112
    mr.jack007
    Poziom 11  
    Wiatam
    Dziekuje za odpowiedz. Niewiele rozumiem z pana wypowiedzi gdyż jestem amatorem w protelu, czy mógł by pan to bardziej szczegółowo opisać. U mnie po otworzeniu pliku (nazwa pliku.pcb) pokazuje sie układ scieżek punktów lutowniczych oraz rozłożenie elementów. Gdy uruchamiam opocje print\preview po lewej stronie na dole pokazuje się plik o rozszeżeni .ppc w katalogu documents. I teraz nie wiem co dalej czynić.
  • REKLAMA
  • #4 2406706
    fliper_katrill
    Poziom 20  
    Prosze zgłoś się na gg 2930151 chętnie wytłumaczę na bieżąco :)

Dodano po 1 [minuty]:

zapomniałęm dodać że większość dnia jestem w domu i proszę się nie sugerować statusem gg :)
  • REKLAMA
  • #5 4029723
    Awards
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Da się drukować ścieżki zrobione w protelu 99se z zachowaniem skali w innym programie (ogólno-dostępny np jakiś graficzny)?
  • #6 4031295
    fliper_katrill
    Poziom 20  
    Z tego co wiem skalę zachowuje idealną windowsowy "podgląd obrazów i faksów systemu Windows" po uprzednim wyeksportowaniu pliku w Protelu.
    Sprawdzone! a potem druk...
REKLAMA