logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór karty sieciowej do sieci WLAN na 80m bez przeszkód - jakie anteny?

siubul87 12 Mar 2006 01:24 1215 2
REKLAMA
  • #1 2404091
    siubul87
    Poziom 11  
    Witam! Tak jak w opisie mam problem z wyborem kart sieciowych. Z kuzynem chcilibysmy zrobic siec wlan ale tyle jest tych kart do wyboru ze mozna zgłupieć:) Domy sa oddalone ok 80m nie ma zadnych przeszkod. Jaka karte polecacie zeby to dobrze chodziło. Prosze o pomoc...
    P.S beda nam potrzebne dodatkowe anteny??? a jezeli jak to jakie?? mile widziane linki.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2404237
    xsoft1
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witaj.
    W mojej subiektywnej ocenie powinieneś wziąć pod uwagę dwóch producentów kart sieciowych : D-Link i Linksys. Nie twierdzę, że inni producenci są "do niczego". Po prostu do tych firm mam zaufanie. Zrobiłem w domu sieć w oparciu o sprzęt firmy D-Link. W laptopie DWL-G630, a w stacjonarnym DWL-G520+. Są to karty 54Mbps. Na razie wszystko działa bez zarzutu i myślę, że tak zostanie. W twoim przypadku pewnie będziesz musiał zastosować dodatkową antenę. ale np.niezłą"panelówkę"można kupić na Allegro już za niewiele ponad 30 zł.
    Życzę trafnego wyboru. Pozdrawiam - xsoft1
  • #3 2404409
    siubul87
    Poziom 11  
    Dzieki za info. Patrzac na allegro duzym zainteresowaniem ciesza sie karty Ralink-a, a takze innych firm. Czy one nadaja sie na wlan???. W sklepie komuterowym pan polecił mi Edimax-a... mam mętlik w głowie
REKLAMA