logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A52 - komunikat boot file is not accepted przy połączeniu z PC

Lukas3317 12 Mar 2006 21:30 1287 15
REKLAMA
  • #1 2407174
    Lukas3317
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    Witam Mam (miałe) nieruszanego siemensa A52 Zdjąłem simlocka poprzez TP Wszystko OK Tel działa ale podczas pruby połączenia się z komputerem poprzez V-klaya czy freie wypisuje mi komunikat boot file is not accepted. Reaguje na naciśnięcie czerwonej słuchawki ale później wypisuje ten komunikat Czy jest na to jakaś rada
  • REKLAMA
  • #2 2407208
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Masz flash na intelu nie beńdzie się komunikował z tymi programami weż ściągnij sst
  • REKLAMA
  • #3 2407216
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    No ja troszkę nie kumam........samym TP zdjołeś blokadę sim..??
  • #4 2407896
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    "Lukas3317" jak zdjąłeś simlocka jak we frei pokazuje Ci się "boot file is not accepted"??
  • REKLAMA
  • #5 2408211
    Lukas3317
    Poziom 22  
    Oczywiście że nie samym TP Wogóle to się nierozpisywałem bo każdy wie o co chodzi z tym simlockiem Ja zaniosłem tel do lombardu i oni mi ściągnęli bo ja się troszkę bałem (jeszcze nigdy nie ciąłem TP) i poźniej ściągali simlocka programem ale niewiem jakim bo monitor był obrucony a jak się zapytałem to mi "beszczelnie" odpowiedział "programem do ściągania silmocka" (i lekko się uśmiechnął) Niemwiem dlaczego niechciał powiedzieć To tyle o simlocku A ja chciałem wrzucić sobie zmodyfikowane oprogramowanie i dalej to już pisałem wyżej

Dodano po 34 [minuty]:

Witam jeszcze raz Właśnie próbowałem pod SST i też nic Po wciśnięciu czerwonej słuchawki pojawia się napis "Enterning Boot Mode" Chyba że coś źle ustawiłem ale wątpię
  • #6 2408560
    lechu-o
    Poziom 21  
    Kabelek...............kabelek...drogi panie...!!!!
  • #7 2408580
    arti123
    Ocena: 96
    a może wcale nie cieli TP ?? może martecha mieli ??
  • #8 2408599
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    hmm zanies do jakiegos serwisu gsm oni ci zrobia, jak chcesz daj dla mnie to oblukam, mam martecha z tp3.0 i nie potrzebuje ciac scziezek, a kazde ciecie jest wykryte z miejsca.

a co do lombardu, to watpie zeby mieli cos lepszego niz zwykle kable ;) oni na wszystkim oszczedzaja, pozdr
  • REKLAMA
  • #9 2408685
    Lukas3317
    Poziom 22  
    TP był cięty na 100% To był nędzny lombard i nie stac ich na martecha Możliwe jest że mam zły kabel Kiedyś kupowałem go do C60 i działał a oryginalnie jest do c55 Na allegro patrzałem i ogólnie jest syf Raz piszą tak a raz inaczej Zdażają się kable gdzie są ona i do c60 i do a52
  • #10 2408784
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    zanies gdzies do serwisu, looknal ci co z tym telefonem. no chyba ze jestes uparty :P
    ja bym proponowal zrobic fullflasha i naprawe imei.
  • #11 2408802
    Lukas3317
    Poziom 22  
    Ale jak mam zrobić fullflasha jak mi się niełączy z komputerem
  • #12 2408852
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    martech da rade .... :)
  • #13 2411074
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ta joj........ nawet jak się uwali na amentos.to nie wielka strata.
    A-52 to równowartość paczki dobrych landrynek, więc do nauki i eksperymentów się nadaje.
  • #14 2411282
    halinka1125
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    hehe sprawdz kabel bo masz chyba do danych, a nie serwisowy tak jak mowi lechu-o.
    http://pinouts.ru/data/siemens_c55_pinout.shtml
    Tu masz piny do tego wynalazka.
    Zdaje sie ze przy przerubce na serwisowy takze napiecie trzeba bylo poprowadzic ale o tej przerobce juz sporo bylo na elektrodzie;)
    PS. w Jokerze jak sie ustawi na tel z TP jest napisane czy fon ma TP czy nie.
    Pozdrawiam
  • #15 2411466
    FranekDolas
    Ocena: 69
    Lukas3317 napisał:
    TP był cięty na 100% To był nędzny lombard i nie stac ich na martecha Możliwe jest że mam zły kabel Kiedyś kupowałem go do C60 i działał a oryginalnie jest do c55 Na allegro patrzałem i ogólnie jest syf Raz piszą tak a raz inaczej Zdażają się kable gdzie są ona i do c60 i do a52

Też prowadzę "nędzny" lombard i mam Martecha Clipa i wiele innych interesujących urządzeń...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Siemens A52, z którego został zdjęty simlock metodą TP w lombardzie, jednak przy próbie połączenia z komputerem za pomocą programów V-klay lub freie pojawia się komunikat "boot file is not accepted". Telefon reaguje na naciśnięcie czerwonej słuchawki i wchodzi w tryb boot, ale nie nawiązuje poprawnej komunikacji. Wskazano, że używany kabel może być nieodpowiedni – prawdopodobnie kabel do transmisji danych, a nie serwisowy, co uniemożliwia poprawne połączenie. Zalecane jest użycie kabla serwisowego, np. kompatybilnego z Martechem, który jest standardem w serwisach GSM i pozwala na pełną obsługę flashowania i naprawę IMEI. Użytkownik próbował również programu SST, ale bez skutku. Dyskusja sugeruje, że lombard mógł użyć prostych kabli i nieprofesjonalnych narzędzi, co może być przyczyną problemów. Podano link do pinoutu kabla Siemens C55, który jest podobny do A52, oraz wskazówki dotyczące przeróbki kabla na serwisowy, w tym konieczność doprowadzenia odpowiedniego napięcia. Zalecane jest oddanie telefonu do profesjonalnego serwisu GSM lub użycie odpowiedniego sprzętu (np. Martecha) do pełnego flashowania i modyfikacji oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA