logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw - co wybrać? Czy pamięci w dualu są dużo szybsze?

witek13 14 Mar 2006 09:41 1215 4
REKLAMA
  • #1 2412062
    witek13
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Witam
    mam pytanie co do tego co wybrać do mojego komputera: celeron 3.06 czy sempron 3000+ s754 , radeon na pci express x600 czy gf 6200 lub może coś za podobną cene, jaką płyte proponujecie do tego ,dysk seagate barracuda 160gb na ata czy sata? jaki monitor lcd 17 do 800zł , mile widziane linki z allegro, I jeszcze pytanie co do tego czy pamięci w dualu są dużo szybsze?
  • REKLAMA
  • #2 2412694
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    ...ja bym brał Semprona i Radeona, ale to moje prywatne zdanie :)

Sempron ciut wydajniejszy i mniej się grzeje...
  • REKLAMA
  • #3 2413784
    muir86
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    ja tez mysle ze lepiej semprona! co do grafiki to gf 6200 to totalne dno i lepiej wziac juz radka 9550 badz x600 osobiscie dolozylbym do gf 6600gt. dysk wez na sata dziala szybciej , monitor kup raczej firmowy juz widzialem mnostwo gatewayow z uszkodzonymi panelami przestrzegam przed ta firma! Pamieci w dualu dziala szybciej ale kosmicznej roznicy to sie nie spodziewaj

Monitor
    http://allegro.pl/item89774024_monitor_lcd_samsung_710n_17cali_17_17_rysy.htmlhttp://allegro.pl/item91425729_super_monitor_17_benq_fp71g_nowy_gw_.html
  • REKLAMA
  • #4 2422663
    jopek_2
    Poziom 12  
    Witam,
    jeśli o mnie chodzi to brałbym dysk SATA (tylko SEAGATE) i płytkę z DUAL_em, grafika sam nie wiem bo miałem ich niewiele i sam nie potrzebuję full wersji. Jedno jest pewne tak jak napisał "muir86" nie bierz pierwszego lepszego panela LCD bo bedziesz żałował :(
    Pozdrawiam.
  • #5 2423035
    comp252
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Moja rada jest taka:
    można jak najbardziej wziąść Semprona
    grafika według własnego upodobania bez większej różnicy
    co do dysku: jeżeli chcesz mieć SATA to radze ci wziąść płytę na chipsecie nforsa lub ATI albo jak znajdziesz to AMD ale wkażdym razie nie radzę ci brać na VIA ze względu że będzie ci wywalało sterowniki i partycie.
    Jeżeli chcesz na VIA to dysk sobie weś ATA no ale niestety jest wolniejszy.
    Co do DUALA to daje jekieś 3% więcej wydajności.
    Ale pamiętaj bierz markowe pamięci typu kingston, Kingmax itp. jeżeli zdecydujesz się na dual to najlepiej kup sobe pamięci typowe pod dual czyli para w jednym opakowaniu.
    Monitor LCD 17" za 800zł jeszcze nie kupisz dobrego ale co do marki to żeby nie robić reklamy to podam starą nazwę nie aktualną "GoldStar"

Dodano po 2 [minuty]:

Moja rada jest taka:
    można jak najbardziej wziąść Semprona
    grafika według własnego upodobania bez większej różnicy
    co do dysku: jeżeli chcesz mieć SATA to radze ci wziąść płytę na chipsecie nforsa lub ATI albo jak znajdziesz to AMD ale wkażdym razie nie radzę ci brać na VIA ze względu że będzie ci wywalało sterowniki i partycie.
    Jeżeli chcesz na VIA to dysk sobie weś ATA no ale niestety jest wolniejszy.
    Co do DUALA to daje jekieś 3% więcej wydajności.
    Ale pamiętaj bierz markowe pamięci typu kingston, Kingmax itp. jeżeli zdecydujesz się na dual to najlepiej kup sobe pamięci typowe pod dual czyli para w jednym opakowaniu.
    Monitor LCD 17" za 800zł jeszcze nie kupisz dobrego ale co do marki to żeby nie robić reklamy to podam starą nazwę nie aktualną "GoldStar"
    Aha jeżeli chcesz oradę płyt to ASU. , lub MS. kropki oznaczają ostatnią literę a zresztą to jest forum ASUS lub MSI
    Pozdrawiam i życze zadowolenia z decyzji i zakupu.

Dodano po 3 [minuty]:

Sorry lub po Polsku przepraszam ale ja nie wiedzieć czemu mój post jest dwa razy pewnie dwa razy szybko klikłem na odpowieć.
REKLAMA