logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 96 2.2 Diesel - Immobiliser włącza się podczas jazdy, jak wyłączyć?

emiloc 14 Mar 2006 13:39 2764 4
REKLAMA
  • #1 2412801
    emiloc
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Wiatm...
    Mam klienta który to ma problem z fabrycznym immo w Lagunie 96r. 2,2-Diesel (bez turbo) Kluczyk na podczerwień. Problem polega na tym, że jak się troche autem pojeżdzi (1-1.5 godź) to samoistnie zapala się kontrolka od immo (ta na przycisku centralnego zamka) np. podczas jazdy i jak się w tedy auto wyłączy to nie zaskoczy. Piloty bez problemu chodzą, zamykają i otwierają cenralzamek, ale kontrolka nie gaśnie. Dopiero po jakimś czasie i po wielu próbach zamykania i otwierania kontrolka zgaśnie i można uruchomić auto i znowu po jakimś czasie się zapala podczas jazdy.

Mam pytanie co może być przyczyną tych anomali ?
    I czy jest możliwość w tym aucie odłączenia całkiem immo ? -jeżeli tak to jak?

Dodam jeszcze że jak auto postoi (np. po nocy to immo chodzi prawidłowo ) i, że jest w tym aucie standardowa linka gazu.
  • REKLAMA
  • #2 2412984
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1054
    To może nie być wina immobilizera, miałem kilka podobnych przypadków i w wielu przypadkach uszkodzony był czujnik halla.
  • REKLAMA
  • #3 2416064
    emiloc
    Poziom 15  
    Problem na 100% tkwi w immo , wygląda tak jak by sam się uaktywniał bez powodu a następnie nie chciał się odblokować.
    Jak by coś było z silnikiem to by sam zgasł podczas jazdy, a on chodzi...
    Dopiero jak się zapali ta kontrolka i się samemu wyłączy silnik! to wtedy jest dopiero problem z uruchomieniem, wcześniej podczas jazdy jest wszystko ok.

Chciałbym się raczej skupić (klient sobie tego życzy) na wyrzuceniu tego immo z auta...
    Dlatego pytam się czy ktoś to robił?
  • REKLAMA
  • #4 2425498
    emiloc
    Poziom 15  
    Immo wyrzucone dziś z auta -temat zamykam.
  • #5 2713124
    mars212
    Poziom 18  
    Ocena: 44
    Wyjaśnij pokrótce na jakiej zasadzie wyrzuciłeś go z auta - też mnie interesuje...
REKLAMA