columbo napisał: kiedys pare lat temu też miałem podobny problem , i wina okazała sie po stronie anteny ( podróbki anteny interline którą administrator sprzedał mi jako oryginał)notorycznie zamakała w szczególnosci w okresie zimowym.
Moim zdaniem sprawdż antene oraz dla pewnosci karte sieciową u kogoś ,i jeżeli to antena to zmień na yagi (moze byc oczywiscie niekoniecznie firmowa ważne żeby była dobrze wykonana i szczelna)nawet na bliskie odległosci jest lepsza od panela ,teraz sam bawie sie w siec i paneli raczej nie stosuje,aha sprawdz też kable i końcowki
powodzenia
Anteny intrerlie panele 8dni czy wiele innych anten niestety tez zamakają a własciwie te panele to akwarium co zbiera wode. Nie wiem jak jest obecnie bo juz tego nie kupuje od ponad 1,5 roku ale tak było.
Co do problemu z znikaniem sieci w w/w przypadku to obstawiam ze wina lezy po stronie anteny a własciwie jej dostrojenia i dopasowania om
Moze byc tak iz antena ktora tam jet zamontowana nie ma 50 ohm i doprowadziła do uszkodzenia modułu radiowego w karcie radiowej lub po zmianie kanału nie moze złapac sygnału. To częsty przypadek sprawdz inną antene lub inną kartę bo moze byc tak ze poprzez "złą" antenę uszkodziłeś kartę (nie Ty tylko osoba montująca ten sprzęt) Na innej karcie i tj samej antenie wszystko moze wrocic do normy ale to moze powrocic tylko na krotki czas do ponownego uszkodzenia modułu radia.
OBSTAWIAM KARTE I ANTENE