logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlink DSL-504T - przerywanie połączenia w dzień, działa dobrze w nocy

Lscorpion 14 Mar 2006 16:56 1367 5
REKLAMA
  • #1 2413522
    Lscorpion
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Mam duży problem, posiadam modem Dlink DSL-504T do tego dodatkowy switch i przy pomocy takiej instalacji korzystam z Neo wcześniej 640 kb/s, teraz 2,5 Mb/s (około 5 osob). Wszystko działało wyśmienicie przez około rok, aż pewnego dnia, 2 tygodnie temu, modem zaczął szwankować tzn. działało tylko gg, a stronki się nie ładowały. Po restarcie na 5 minut jest dobrze, ale zaraz jest to samo. Najdziwniejsze jest to że w nocy (po 23.00) chodzi bardzo dobrze. Dodam w nocy użytkownicy korzystają z internetu najwięcej! Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??
  • REKLAMA
  • #2 2413998
    laufer888
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    powodów jest wiele ale stawiam na infekcje przeskanuj kompy
    kiedys miałem podobnie tylko o 19:00 i okazało sie że to z mojego kompa robaki wychodzą ale mogę się mylić pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2419733
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    działanie tylko GG może świadczyć rownież o błędnym działaniu DNS-a. Jeśli dobrze pamiętam, ww. routerek potrafi być cache DNS-em, który to w nim nie zawsze dobrze działa.
  • REKLAMA
  • #4 2419794
    kufcio
    Poziom 20  
    Ocena: 77
    na 99,99% to robaki z komputera jednego lub kilku userow, mam zwykly router/modem/swith ale tylko ja i kuzynka, co kilka godzin sie wieszal.. po jej formacie skonczyly sie zwiechy... Uzywala Kazzy :))

Mysle ze to robale pruboja cos obejsc, zaatakowac a sofcik w routerku jest kiepski i stad problemy.
    Z aktualizuj FW to powinno pomoc.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 2435180
    Lscorpion
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Problem chyba rozwiązany. Pożyczyłem modem kumplowi i u niego jest to samo, więc raczej na pewno to wina modemu, chociaż niewykluczone że komputery z jego sieci też nie są zawirusowane. Jutro idę z nim do serwisu, zobaczymy co na to powiedzą.
  • #6 11591931
    pejan
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Temat już stary ale dodam dla potomnych bo te routery jeszcze gdzies tam działają.
    Problem z resetowaniem jest spowodowany uwaga .... skokami napięcia !!! Też się głowiłem z tym 3 lata aż całkiem przypadkiem zauważyłem że gdy włącza się podgrzewacz przepływowy wody albo czajnik to router natychmiast zrywa połączenie. !!! Rozwiązanie to albo wywalić to dziadostwo albo stabilizator.
    Pozdrawiam
REKLAMA