Jak usunąć simlock z Motoroli E365 za pomocą Smart Clipa?
Wyłącz telefon, podłącz go do Smart Clipa kablem RJ45, naciśnij UNLOCK i w ciągu 5 sekund wciśnij POWER w telefonie; jeśli po chwili zapalą się RX/TX, a potem E/G na zielono, simlock został zdjęty [#2424986][#2616018] Jeśli E/G świeci na czerwono, trzeba powtórzyć operację od początku [#2615852] W praktyce część sztuk E365 schodzi od razu, a część wymaga kilku prób [#2749772] Jeśli RX/TX w ogóle nie migają, problem najczęściej leży w kablu, wtyczce albo złączu telefonu, które trzeba sprawdzić i oczyścić [#2424986][#2425728][#2425738] Pomaga też naładowanie baterii do pełna [#2616018]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
Witam
Mam smart clipa i nie moge sobie poradzic z simlockiem z E365... wiem ze sa programy inne niz smart ale wie moze ktos jak zdjac z tego telefonu simlocka Smartem...
Power off the phone
Connect clip to the phone using RJ45 cable (pinouts below)
Press UNLOCK button
Press Power button on the phone within 5 seconds after you press UNLOCK button on a clip. RX/TX leds will blink
E/G led will glow green on success *
podłaczyłem wyłączony telefon poprzez kabelek (orginalny z clipem).
Naciskam unlock na clipie, czekam 5 s wciskam on w telefonie i zapalaja mi sie obie górne diody... nie mam momentu kiedy migaja RX/TX...
po całej operacji na telefonie wpisz kod specjalny...
panowie coś wam się tęgo poplątało smartclip nigdy nie robił e365 i nie zanosi się żeby to się zmieniło tego acerka robi się frikowymi softami których pełno sam jeden umiesciłem na forum
W opisie modeli jest ta motka ale powiem szczerze, że też nie udało mi się jej zrobić klipem jak i innych np. c115, c116 itp. robie je darmówkami. Ściąg sobie USR i tam są programy które robią tą motkę.
pozdr
panowie coś wam się tęgo poplątało smartclip nigdy nie robił e365 i nie zanosi się żeby to się zmieniło tego acerka robi się frikowymi softami których pełno sam jeden umiesciłem na forum
regards fantomas
mylisz sie w opisie jest ale strasznie ciezko to schodzi...na nim...
tym razem tino nie zgadzam sie z tobą i ja mam racje support smartclipa nie wspomina ani słowem o wsparciu dla tego modelu jest natomiast mowa o e375 ale ta to jest p2k natomiast e365 mimo że jest acerem tak jak np.c115 to smartclip jest jednak nie obsługuje
Smartclip robi simlocka z tego Acera. Tylko że na włączonym telefonie zaraz po uruchomieniu naciskamy unlock. Jednak czasami są problemy lub wywali błąd flexa. Potem ratuje się to dmtoolem.
@ fantomas wcale się nie musisz zgadzać tu jest opis modeli clipa:
Smart-Unlocker jest nowością na światowym rynku jeżeli chodzi o urządzenia serwisowe. SmartUnlocker jest tańszą wersją Smart-Clip'a różniącą się jedynie brakiem funkcji flashowania - jeżeli więc nie myślisz flashować telefonów a jedynie odblokowywać telefony Motorola i Sendo ten produkt jest właśnie dla Ciebie. Urządzenia można aktualizować o obsługe nowych wersji i nowych modeli telefonów bezpośrednio z Internetu ! Nie mówimy tutaj o aktualizacji typu Pobierz, Rozpakuj, Zainstaluj. Aktualizacja tego produktu odbywa sie bezpośrednio ze strony producenta tj. http://smart-clip.com w czasie rzeczywistym przy użyciu kontrolki ActiveX !!! Wystarczy tylko jeden przycisk po podłączeniu telefonu aby odblokować telefony serii C3xx, E3xx,Vxxx jak tez Vxx oraz serie Txxx bez względu na wersje i bez obawy uszkodzenia telefonu.
mam ten sam problem, probowalem smart-clipem i USR ale niczym mi nie schodzi, probowalem na kilku sztukach e365, nie wiem gdzie jest problem i jakie rozwiazanie ?? moze mi ktos podpowie, widzialem jak na innym smart-clipie zszedl, a u mnie nie chcial
Robi ten model
Jezeli czrwony led swieci po naciscieciu pwr On to cos nie tak jest z kablem do tego modelu
Trzeba sprawdzić z saportem bo czasem są błedy w połączeniu kabla
Ja dodam że zrobiłem smart-clipem simlocka z tego modelu, podłączyłem pod zasilacz clipa i na kilka sposobów próbowałem włączony fon wyłączony i zszedł ale nie pamiętam którym sposobem poszło tak więc musisz wszystkie możliwe sposoby sprawdzać
@ BajkowskiM w USR masz E365 NCK reader- robię wszystkie e365 właśnie tym programem i nie miałem żadnej aby jej nie zczytało, więc musisz mieć problem z gniazdem lub z kabelkiem.
pozdr
no wlasnie probowalem na wszelkie sposoby smart-clipem i nic, zrobilem sobie kabelek na koma na max3232 i tez nic, przerobilem kabelek na usb i tez nic, testowalem na dwoch sztukach, moze ktos wrzuci tu schemat kabla do smart-clipa ale sprawdzony, bo jak sprawdzalem z supportem to wydaje mi sie ze albo dupneli sie przy wteczce albo jest zly rysunek z pinologia, ale z drugiej strony czemu nie szedl na tym przerobionym usb
ja robiłem 1 sztuke i poszła tylko juz niepamiętam jak to robiłem bo było to ze 4 miechy temu pamiętam ze tez miałem problem i próbowałem na wyłonczonym tel i na włonczonym ale jak wkońcu poszedł to niepamietam napewno sie da !!
A ja morduje się juz drugi dzień SmartClipem i nic. Dziwne że na suporcie pisze że opcja simlocka w tym modelu jest obsługiwana - ale chyba nie w mojej wersji. Wypróbowałem właściwie wszystkie kombinacje (nawet z podpiętą ładowarką ) i za każdym razem na końcu zapala się czerwona dioda, owszem zielona i zółta od RX/TX zapalalają się ale wynik zawsze ten sam. Cóż zostaje Uniwersal Box i coś za free. Robiłem różne motorole ale ten model nigdy mi się nieudało SmartClipem. O fleszowaniu nie wspomne.
Wczoraj próbowałem coś z USR ale praktycznie tylko jeden program nawiązał z początku komunikacje , zczytał model telefonu a potem wywalił błąd. Tak że porażka. Dodam że kabel pod USB do zgrywania zdjęć działa prawidłowo.
Przetestowałem wszystkie programy jakie mam i żaden nie jest w stanie zdjąć simlocka , o SmartClipie niewspomne. Czym ściągnąć z niego simlocka. Wtyczka ma podpięte:
1 i 6 pod GND
8 Tx
9 Rx
Praktycznie jedyny program, który wykrywa moment wciśnięcia przycisku power, to Motorola E365 Unlocker Viliani 1.0 niestety po zczytaniu modelu wywala jakiś bliżej nieokreślony błąd w tym samym miejscu . Reszta niewykrywa nawet wciśnięcia przycisku (czeka na ....).
Jak macie jakiś pewny program do tego modelu to podrzućcie na forum.
Jakiś czas temu robiłem ze 3szt. E365 smart-clipem (v2.15) i poszły bez problemu (na wlaczonym phonie), smart na zasilaczu. Ale niedawno miałem też dwie szt. E365 z których w żaden sposób nie szło, aktualizacja klipa do 2.24 nie pomogła. Złącze w phonach sprawdzone i przeczyszczone, i mimo to nie szlo ....
Wygląda na to że są Motorole E365 z którymi SmatrClip sobie radzi i takie z którymi nie jest w stanie. Te które nie jest w stanie usunąć SmartClip nie dały się usunąć równierz innymi programami np z pakietu USR. Złącze telefonu oczywiście sprawne (wyczyszczone i pomierzone ) a pozatym wyśmienicie komunikują się z komputerem np przy ściąganiu zdjęć .
Czym zatem usunąć simlocka z takich modeli ?
ja jakos nie mam problemu z unlockiem acerow przez smarta, jak do tej pory simlock zszedl z kazdego po max 3 probach...
Problem moze byc w kablu lub odpowiednim jego wlozeniu albo cos zle robicie:)
A wiec podlaczamy wylaczony telefon do klipa,
klikamy UNLOCK, po chwili wciskamy Power w telefonie a chwilke po tym jeszcze raz UNLOCK na klipie. RX/TX powinny zaczac swiecic i za chwilke powinna sie zapalic na zielono lampka E/G...jak na czerwono to wszystko od poczatku...
Panowie. ostatnio też się z takim jednym męczyłem i nie szło, wystarczyło naładować na max baterię w telefonie i nagle wszystko szło bez problemów. Taka sama sytuacja jest z SENDO i SmartClipem.
Do użytkownia ratomi. po naciśnięciu UNLOCK nie czekasz 5 sekund, ale musisz w ciągu 5 sekund nacisnąć POWER
masz racje:) zapomnialem dodac o naladowaniu baterii na max. ale wydawalo mi sie, ze to takie oczywiste i ze wszyscy o tym wiedza:)
co do sendo i smartclipa to te telefony akurat robie bez baterii, a smart jest wtedy na porzadnym zasilaczu, zreszta zawsze nim go zasilam...
Nadal twierdze że są takie co nie idą nawet na naładowanej baterii i z podpiętą ładowarką pod telefon bo tak też próbowałem. W sumie trafiły mi się dwa takie telefony które zapamiętałem bo męczyłem się z nimi po dwa dni i niestety musiałem spasować - z tego co wiem to u konkurencji równierz nic nie wyszło. Inne E365 szły od kopa lub maxymalnie za drugim lub trzecim razem ( bo np. brudne złącze lub brak styku na złączu serwisowym telefonu )
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy problemów z ściągnięciem simlocka z telefonu Motorola E365 za pomocą urządzenia Smart Clip. Użytkownicy opisują procedurę podłączenia telefonu wyłączonego do Smart Clipa przez kabel RJ45, naciskania przycisku UNLOCK na klipie, a następnie włączenia telefonu w ciągu 5 sekund, co powinno skutkować miganiem diod RX/TX i zapaleniem zielonej diody E/G potwierdzającej sukces. W praktyce pojawiają się trudności z nawiązaniem komunikacji, co często wynika z nieprawidłowego podłączenia kabla, złego włożenia wtyczki, zabrudzonego lub uszkodzonego gniazda serwisowego telefonu. Część użytkowników potwierdza, że Smart Clip obsługuje model E365, choć niektórzy twierdzą, że wsparcie jest ograniczone lub niepełne, a niektóre egzemplarze telefonu nie dają się odblokować nawet innymi programami, np. z pakietu USR. Zalecane jest pełne naładowanie baterii telefonu oraz stosowanie oryginalnego kabla i zasilacza Smart Clipa. Po udanym odblokowaniu telefon może wymagać wpisania kodu NCK/PCK, najczęściej 00000000. W przypadku problemów z Smart Clipem sugerowane jest użycie alternatywnych narzędzi, takich jak program E365 NCK reader z pakietu USR. Niektórzy użytkownicy podkreślają, że odblokowanie jest możliwe, ale wymaga wielu prób i dokładnego czyszczenia złącza serwisowego. Wskazane jest także sprawdzenie poprawności pinologii kabla i ewentualna wymiana lub przelutowanie złącza w telefonie. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.