logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta SIM Plus: Zniknęły kontakty, brak możliwości dzwonienia i pisania

moro25 17 Mar 2006 21:33 2220 10
REKLAMA
  • #1 2426629
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Witam. Posiadam simplusa i wszystko było dobrze aż do dzisiaj. Naładowałem sobie konto i jakieś dziwne rzeczy się dzieją. Znikneły mi kontakty w spisie telefonów i piszę że karta sim zabezpieczona. Nie można ani zadzwonić ani napisać nic. Na ten numer się da, ale z niego się nie da. O co tu chodzi??? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2426665
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Prawdopodobnie nie odblokowali ci jeszcze tej karty przez jakiś błąd. Udaj się do plusa z reklamacją tu raczej nikt ci nie pomoże w takiej kwestii.
  • REKLAMA
  • #3 2426716
    moro25
    Poziom 24  
    Pomyliłem się i jak chcę przejżeć spis telefonów to piszę karta sim zablokowana a nie zabezpieczona. To wszystko wydarzyło się jak naładowałem konto. Zresztą jeszcze mi nie przyszło aby yłączyć i włączyć telefon. Naładowałem konto 2 godziny temu i nie dośc że karta sim zablokowana to jeszcze nie mam naładowanego a ładowałem konto.
  • #4 2426737
    grzesiek33
    Poziom 31  
    No to tymbardziej uderz tam gdzie zapłaciłeś.... bo tu nikt ci potwierdzenia nie wyśle :D
  • #6 2426747
    moro25
    Poziom 24  
    To gdzie mam iść?? Do salonu plusa czy tam gdzie kupiłem tą kartę doładowującą??
  • REKLAMA
  • #7 2426760
    grzesiek33
    Poziom 31  
    No nie żartuj.... oczywiście że do PLUSA. Jak masz przekłamanie w gazecie to idziesz z reklamacja do kiosku czy do wydawcy ???...
  • REKLAMA
  • #8 2426780
    moro25
    Poziom 24  
    A jak pójdę do plusa to jest pewność że na 100% odblokują mi ta kartę??
  • #9 2426806
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Człowieku... nie zaśmiecaj forum
    Zapłaciłeś, weź tą zdrapkę i idź do salonu....
    Gdybanie pomaga tylko myślicielom.... a ty jak nie pójdziesz to sie nie dowiesz.
  • #10 2426925
    moro25
    Poziom 24  
    Wcale nie zaśmiecam forum, tylko mam problem jak każdy inny. Pójdę i to załatwię. Pozdrawiam i dzięki
  • #11 2426963
    EXPERT GSM
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Dzisiaj siec plusa ma problemy i jutro sprobuj. Mialem w serwisie dwa problemy. Jak chcesz to zalatwic jeszcze dzisiaj to zadzwon na nr 2601 z innego simplusa i wyjasnij im o co chodzi. Ogolnie plus w ostatnim czasie serwowal uzytkownikom 2 x po 30 minut extra za problemy jakie zdarzaly sie w ich sieci. Dzis naprzyklad terminal generowal mi po 16 cyfr przy doladowaniach i przy wbijaniu kodem wywalalo niepoprawny kod. Zona dodaje ze tak juz jest od dluzszego czasu . Cierpliwosci i powodzenia

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę SIM operatora Plus (Simplus) i po doładowaniu konta napotkał problem z zablokowaną kartą SIM, co uniemożliwia wykonywanie połączeń i wysyłanie SMS-ów oraz powoduje zniknięcie kontaktów z listy telefonicznej. Pomimo doładowania, saldo nie zostało zaktualizowane. Wskazano, że problem może wynikać z błędu aktywacji lub blokady karty SIM po doładowaniu. Zalecane jest udanie się do salonu operatora Plus z dowodem doładowania w celu reklamacji i odblokowania karty. Wskazano, że problem może być związany z awariami sieci Plus, które w ostatnim czasie powodowały błędy przy doładowaniach, takie jak generowanie niepoprawnych kodów doładowań. Sugerowano również kontakt z infolinią Plus z innego numeru Simplus w celu wyjaśnienia sytuacji. Wskazano, że zmiana operatora może być rozwiązaniem, jednak najpierw należy rozwiązać problem z obecną kartą SIM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA