logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować zablokowaną kartę SIM w Plusie dla Simplus?

moro25 25 Mar 2006 08:22 60332 20
REKLAMA
  • #1 2454262
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Witam. Tekefon jest starszej osoby i ona twierdzi że nic nie zrobiła, ale karta jest niestety zablokowana. Jak tylko się włączy telefon to piszę blokada karty sim. Nawet pinu nie mozna wpisać, bo od razu ten napis wyskakuję. Czy jak pójdę do salonu plusa to oni to odblokują?? Czy jest to usługa płatna?? Chcę podkreślić że jest to simplus a nie abonament. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2454268
    Jurek220
    Poziom 31  
    Ocena: 253
    Jeśli są dokumenty do tego numeru to sam odblokujesz w domu,dokładnie chodzi mi o kod PUK.
  • #3 2454285
    moro25
    Poziom 24  
    Przecież nie piszę aby wpisać kod puk. Można wpisywać liczby ale tylko 6 a przecież kod puk składa się z 8 liczb.
  • #4 2454289
    krzych606
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    1.wpisując kod puk odblokowujesz telefon a kod puk masz w pudełku od zsestawu 2. Trzeba sie pofatygowac do salonu i tam rozblokują i odrazu go zarejestrują jak jest kupiony nie w salonie . Pozdrawiam
  • #5 2454319
    moro25
    Poziom 24  
    Czyli co jest potrzebne aby go odblokowali w salonie?? Wystarczy że pójdę z samym telefonem i tą kartą sim??
  • REKLAMA
  • #6 2454413
    metrocash
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Musisz posiadać dowód zakupu, oryginalne pudełko lub paragon. Bez tego jest nikła szansa że kartę Ci odblokują. Chociaż zawsze warto spróbować.
  • #7 2454805
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    jesli mozesz wpisac 6-cio cyfrowy kod to raczej karta jest w porzadku tylko w telefonie jest jakas blokada...
    podaj jaki to jest model telefonu i jaki masz dokladnie komunikat z wlozona karta...
  • #8 2455429
    moro25
    Poziom 24  
    Dokładny komunikat z włożoną kartą jest taki: blokada karty sim. A model telefonu to Sagem MYX-1.
  • REKLAMA
  • #9 2456114
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    Nie chce zakładać nowego tematu bo mam też problem z kartą sim z simplusa, telefon znajomej i twierdzi że nic nie robiła i już tak jej się 2 karta zblokowała a mianowicie jest coś takiego że jak wybierze się numer telefonu do dzwonienia to w noki 3310 wyskakuje "Połączenie niedozwolone" a jak chce np zapisać numer do karty sim to mam taki komunikat "Pamięć karty sim niedostępna" o co chodzi z tym? Dodam że da się np zadzwonić na doładowanie konta numer ten już jest w pamięci karty sim.
  • #10 2456239
    bluczek
    Poziom 13  
    w sagemie nie wpiszesz puku wloz karte do nokii albo se, siemensa
  • REKLAMA
  • #11 2457083
    djn
    Poziom 25  
    plitom napisał:
    Nie chce zakładać nowego tematu bo mam też problem z kartą sim z simplusa, telefon znajomej i twierdzi że nic nie robiła i już tak jej się 2 karta zblokowała a mianowicie jest coś takiego że jak wybierze się numer telefonu do dzwonienia to w noki 3310 wyskakuje "Połączenie niedozwolone" a jak chce np zapisać numer do karty sim to mam taki komunikat "Pamięć karty sim niedostępna" o co chodzi z tym? Dodam że da się np zadzwonić na doładowanie konta numer ten już jest w pamięci karty sim.

Simplus tak blokuje karty, ktore nie sa doladowane na czas, nie wszystkie ale blokuje...gdy doladujesz blokady nie bedzie
  • #12 2457135
    viper105
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    zblokowana jest karta czy ktos przez pomylke w telefonie wybral opcje blokady innych kart ?
  • #13 2457539
    metrocash
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    plitom trzeba doładować konto i problemy znikną jak ręką odjoł
  • #14 2458038
    plitom
    Poziom 28  
    Jutro sprawdzę to, też tak myślałem ale kobitka mi mówi że uzupełniła za 50zł jedną i drugą tak samo i zbiła mnie tym z tropu hehe :)
  • #15 2459073
    audico
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    ja miałem ten sam problem tyle że u mnie było coś takiego, jeżeli ktoś do mnie dzwonił, to telefon (Nokia 8210) nie wyświetlał kto dzwoni tylko sam numer telefonu ale po doładowaniu ten problem zniknął :-)
  • #16 2465562
    plitom
    Poziom 28  
    no i klapa konto dzisiaj sam osobiście doładowałem dostałem smsa że konto doładowane kazali wyłączyć i włączyć telefon ni i klapa dalej jest zablokowane nie można dzwonić co wy na to? A kobitka mówiła że wcześniej 50 nabiła i było to samo i mówi że powinno być ponad 70zł.
  • #17 2466191
    barti223
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    piltom
    wiesz może ta twoja kobitka za dużo razy wpisywała błędny telekod
    kumpel sie bawił i chyba po 10 razach mu zablokowali na amen !
  • #18 2468536
    djn
    Poziom 25  
    plitom jaki to telefon?
    ktos wybral w nim poprostu, ze mozna dzwonic tylko z ksiazki czyli trzeba wejsc w menu/zabezpieczenia/ tylko ksiazka lub inaczej bedzie sie nazywalo ale to jest to...
  • #19 2469547
    plitom
    Poziom 28  
    już jest ok, ale musiałem "gnębić" panie z BOK był jakiś problem z ich strony bo nie mogli zaktualizować stanu konta i faktycznie jest teraz ponad 80zł na koncie.
  • #20 4404782
    jezol1
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    jaki jest kod puk do simplusa:!:
  • #21 4404849
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2480
    dziwne pytamie :-) puk jest przypisany do twojej karty wiec z tym pytaniem do wrozki albo do samonu plusa

Podsumowanie tematu

✨ Karta SIM Simplus może zostać zablokowana z powodu wielokrotnego błędnego wpisania kodu PIN lub telekodu, a także z powodu braku doładowania konta w terminie. W przypadku blokady konieczne jest użycie kodu PUK, który znajduje się na oryginalnym opakowaniu karty lub w dokumentach zakupu. W telefonie Sagem MYX-1 nie można bezpośrednio wpisać kodu PUK, dlatego zaleca się włożenie karty do innego modelu telefonu (np. Nokia, Siemens, Sony Ericsson), który umożliwia wpisanie kodu PUK. Odblokowanie karty w salonie operatora Plus wymaga posiadania dowodu zakupu, oryginalnego pudełka lub paragonu; bez tych dokumentów szanse na odblokowanie są niewielkie. Simplus może automatycznie blokować karty, które nie zostały doładowane na czas, a doładowanie konta powyżej określonej kwoty (około 70-80 zł) może usunąć blokadę. W przypadku problemów z aktualizacją stanu konta konieczny jest kontakt z Biurem Obsługi Klienta (BOK). Dodatkowo, w telefonie może być aktywna blokada połączeń do numerów spoza książki telefonicznej, co wymaga zmiany ustawień zabezpieczeń w menu telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA