logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć zestaw głośnomówiący SE do radia SIEMENS VDO CDR 2005?

Red. 18 Mar 2006 22:52 3421 4
  • #1 2430603
    Red.
    Poziom 11  
    Witam.

Mam w samochodzie radio SIEMENS VDO CDR 2005 oraz zestaw glosnomowiacy SE.
    Gdy podlaczam do kostki od radia w miejsce MUTE zolty kabelek i w miejsca tel in +/- przewody z wyjscia na glosnik z zestawu nie dzieje sie kompletnie NIC.
    Jak podłączyć zestaw głośnomówiący SE do radia SIEMENS VDO CDR 2005? czyli A3 MUTE, C16 (+) i C19 (-) ALE przy C13 tez jest TEL MUTE (ktory wlasciwy?).

Moje pytanie brzmi - czy to radio wymaga jakiejs aktywacji tej funkcji? W intrukcji obslugi od radia nic nie znalazlem.
    Czy moze po podlaczeniu powinnu hulac od razu? Co moge robic zle???
    Bardzo Was prosze o pomoc
  • #2 2433583
    Red.
    Poziom 11  
    Ponawiam pytanie?
    Prosze o pomoc.
  • #3 2433772
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    może się okazać że poprostu nie jest wyprowadzone sterowanie wyciszaniem.
    podaj najpierw mase na jedno z twoich wejśc i upewnij się czy radio ma taką możliwość ,jak nie to zostaje tylko przekażnikiem sterowanym z zółtego odciąć plus po stacyjce
  • #4 2435583
    WojRz
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Powinno być w ustawieniach radia INITIAL ( z reguły przystrzymanie na dłużej jednego z przycisków) opcja PHONE. Jeżeli jest ustawiona na NO, to żaden zestaw głośnomówiący nie bedzie wyłączał radia. Trzeba ustawić w zależności od zestawu na opcję HIGH ( sterowanie "+") lub LOW ( sterowanie "-") Nie znam tego Pana radia, ale jeżeli jest to VDO to należy sie spodziewać, że ustawienia radia są takie jak w Philipsie. A w Philipsie są takie jak napisałem. Pozdrawiam.

Dodano po 6 [minuty]:

Ze schgematu który Pan załaczył wynika, że MUTE powinno być na A1 ( tak jest rozwiązane w Philipsie) Gniazdo Philipsa w załączeniu.
    Załączniki:
    • Jak podłączyć zestaw głośnomówiący SE do radia SIEMENS VDO CDR 2005? philips_gniazdo_ZZ.jpg (13.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2435625
    WojRz
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    W Philipsie na A3 jest sterowanie radia pilotem. Jeżeli wyjścia gniazd w VDO są takie same jak w Philipsia to napewno nie będzie dzaiłac wyciszanie przy podłaczeniu do A3. Natomiast jeżeli radio nie ma sterowania zmieniarką (C13....C20) to być może na tych wyprowadzeniach jest zestaw jak pan pisał. Ale moje informacje może pomogą. Pozdrawaim

Dodano po 19 [minuty]:

Oglądałem przed momwntem na internecie CDR 2005. Gniazdo C napewno ma inne wyprowadzenia niz przedstwiony Philips. Natomiast co do gniazda A to być moze jest kakie jak w Philipsie.
REKLAMA