logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CDR500 funkcja MUTE dla zestawu głośnomówiącego ?!?!?

Dareksu 02 Sie 2006 11:37 2039 5
REKLAMA
  • #1 2872580
    Dareksu
    Poziom 11  
    1. Czy ktoś wie na który pin złącza tylnego złącza radia (radio VDO CDR500) zapodać sygnał z zestawu głośnomówiącego aby autmatycznie wyciszało radio po rozpoczęciu rozmowy telefonicznej?
    2. Czy możliwe jest podłączenie zmieniarki płyt do tego radia? na tylnym panelu obok standardowego złącza opla znajduje się wąskie złącze o jednym rzędzie pinów (ok 8miu o ile dobrze pamiętam) czy to może do obsługi zmieniarki ?

pozdrawiam
    DS
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2873145
    Dareksu
    Poziom 11  
    Commor, dawałem sygnał na A3 ale nie poszło zresztą jakby poszło to bym nie zawracał gitary ;-). Zrobiłem to przez odcięcie kabla dochodzącego do złącza i dolutowałem w to miejsce kabelek z zestawu. Czy coś nie tak zrobiłem?
    BTW Rozumiem że jeżeli zapodam dzwięk z zestawu na C3 (Audio IN) i C8 (Audio GND) to dzwięk pójdzie głośników auta ?

pozdrawiam
    Darek
  • REKLAMA
  • #4 2873232
    commor
    Poziom 25  
    Ocena: 127
    TAK!...i to z regulacja głośności w potencjometrze radyjka...ale tylko wtedy jak na A3 zapodasz masę (zazwyczaj żółty z zestawu..zależy jaki to zestaw...bo np. Benq/Siemens...CZARNY...hiihihii...chyba dla zmylenia przeciwnika).
    pozdr.
    commor

PS. A to złącze z boku...jesli jest...powinno mieć 7 pinów i w Philipsach było (za przeproszeniem) w poprzek
  • REKLAMA
  • #5 2873571
    Dareksu
    Poziom 11  
    OK to jutro z rana powalczę jeszcze raz z tym zestawem. Będzie super bo tylko mikrofon i uchwyt będzie widoczny z zestawu głośnomówiącego, oczywiście jak zadziała MUTE.
    Zrobię rówineż zdjęcie tego dodatkowego złącza z tyłu

pozdr
    D.S.
  • #6 2873575
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Może masz wyłączoną opcję TEL MUTE w radiu (wiem, że reguluje się poziom a możliwe, że się nawet wyłącza). Podaj masę na złącze A3 i sprawdź czy się wyciszy, jak nie to mogli tel mute zrobić na C3 (jak w starych modelach).
REKLAMA