logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zachować maile z Outlook Express przed reinstalacją Windows 98SE?

Miprik 18 Mar 2006 23:47 8182 4
REKLAMA
  • #1 2430840
    Miprik
    Poziom 15  
    Witam!
    Chcę przeinstalować system, ale chcę, żeby zostały mi wszystkie maile, któe mam w skrzynce. mam win98se, chce zrobić format i wsio od początku. Zwykle przy takim manewrze traciłem wiadomości, ale teraz chciałbym je zachować. Komp już tak się muli, że nie wytrzymam kolejnego tygodnia.
    Czy wystarczy, jeśli przekopiuje piliki Outlook z program files i potem je wkleje w tamto miejsce i pozamieniam te, co sięstworzą razem z postawieniem na nowo systemu? To byłoby chyba za proste...
    Pomocy... i u

Moderowany przez jankolo:

Błąd ortograficzny w tytule poprawiłem

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2430904
    Radek102
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Witam
    Ja to robie tak nowy folder na pulpicie np.
    otwieram Outlook Express przenosze do nowego folderu i na płyte lub na inny dysk
    Po wgraniu otwieram Outlook Express i z nowego folderu wklejam zapisane wcześnie emaile
  • REKLAMA
  • #4 2431158
    Ziomek21
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    W lewym górnym rogu klikasz PLIK
    nastepnie EKSPORTUJ
    potem KSIAZKA ADRESOWA
    pojawi sie nowe okienko w ktorym klikniesz na PLIK TEKSTOWY(W FORMACIE CSV)
    i EKSPORUJ
    znowu wyswietli sie nowe okno w ktorym podasz jak chcesz nazwac swoja ksiazke kontaktow i nastepnie kliknij obok PRZEGLADAJ
    znowu nowe okno gdzie podasz lokalizacje dla nowo tworzonego pliku, jak juz to zrobisz to kliknij ZAPISZ
    wtedy wrocisz do poprzedniego okna i klikniesz DALEJ
    tam zaznaczasz ktore elementy kontaktow maja byc wyeksportowane(np.nazwisko,ulica itp.) i klikasz ZAKONCZ

Jesli sie udalo to mozesz byc z siebie dumny,jeszcze chcesz zaimportowac kontakty po formacie na nowego Outlooka, a wiec:
    zaczynasz jak przy eksporcie, klikasz w lewym gornym rogu PLIK
    nastepnie IMPORTUJ => INNA KSIAZKA ADRESOWA...
    w nowowyswietlonym oknie klikasz na dole na PLIK TEKSTOWY (W FORMACIE CSV)
    nastepnie klikasz IMPORTUJ
    pojawi sie nowe okno,kliknij PRZEGLADAJ
    odszukujesz plik ksiazki adresowej ktory utworzyles przy eksportowaniu i klikasz na niego aby go zaznaczyc,nastepnie w tym samym oknie klikasz OTWORZ okno zniknie i wrocisz do poprzedniego okienka w ktorym klikniesz DALEJ a nastepnie ZAKONCZ.
    To byloby na tyle.Mam nadzieje ze twoja ciezka praca zaowocuje sukcesem.Powodzenia
  • #5 2516487
    Miprik
    Poziom 15  
    Witam Państwa!
    Dziękuję za pomoc oraz za wyrozumiałość. Uporałem się z tym bez problemu, mianowicie skopiowałem sobie jeden z folderów z Dane Aplikacji i wkleiłem do nowo postawionego systemu.

Jeszcze raz dziękuję
    Pozdrawiam!
REKLAMA