logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony xr c700rds oszalał. Stacje radiowe odbiera jako utwory na płycie.

wodyn 20 Mar 2006 13:29 1403 5
REKLAMA
  • #1 2436257
    wodyn
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    radio sony xr c700rds nagle wyświetliło obecność niepodłączonej zmieniarki CD i stacje radiowe odbiera jako utwory na płycie /przy jednoczesnym wyświetlaniu :FM 0/Cały czas ma włączone tlefon mute,a przycisk mute przejął równolegle funkcje shift.Przy próbie wzmocnienia głosu -daje od razu max.Ściszać sie daje.Zmiana koloru panelu-tylko czerwony,zielony ustawialny za każdym razem po włączeniu.
    Proszę o porady ,bo przywykłem do tego radia i żal by mi było skazać je na śmietnikowy niebyt.
  • REKLAMA
  • #2 2436785
    marsens
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    po objawie podgłasza od razu na max przypuszczałbym padnięty procesor głowny lub dioda na sygnale test
  • REKLAMA
  • #3 2447712
    wodyn
    Poziom 18  
    No i chciałem już w nim grzebać ,ale gdy obmyślałem plan,radio nagle zmartwychwstało.Przypuszczam,że przyczyną była wilgoć skondensowana w jego zakamarkach,gdyż samochód był nieużywany ostatnio przez dłuższy czas.
  • REKLAMA
  • #4 2462088
    wodyn
    Poziom 18  
    Niestety,radość i moja diagnoza była przedwczesna.Po chwilowym zmartwychwstaniu objawy jak w opisane wyżej.W dodatku nie przyjmuje kasety.Czy ktoś w stolicy jest w stanie je wyleczyć?Zasmucony -wodyn(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #5 2462632
    przemek 4x4
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Kupiłem kiedyś sony z takimi objawami pomagało odłączenie zasilania na 2 godziny po ponownym podłączeniu było dobrze. Mieszało mu się ponownie po
    chwilowym odłączeniu od zasilania lub przy większym spadku napięcia.
  • #6 2466413
    wodyn
    Poziom 18  
    O to,to! Czyli można chyba uznac ,że mamy pełen opis oznak świadczących o uszkodzeniu procka w radiach SONY serii XR-może komuś się przyda .Niestety takie radio tylko na części/po konsultacji z serwisem ,wymiana procka nieopłacalna/.
REKLAMA