logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 - nie włącza się, ciemny ekran i dziwne dźwięki po nocy

komandor64 23 Cze 2006 12:53 1308 9
REKLAMA
  • #1 2756134
    komandor64
    Poziom 25  
    Ocena: 80
    Mam mały problemik z Siemensem C60...Otóż dnia wczorajszego wieczorem wyłączyłem go na noc. Jednak dnia dzisiajeszego już go nie włączyłem :-/... Pzy włączaniu podświetlenie i wyświetlacz zaskoczą ale wyświetlacz jest ciemny. Jest jeszcze taki lekko wkuzając dźwięk (takie bzzz...), chociaż czasami wstęppjuą dwa krótkie "pyknięcia". I po chwili telefon się wyłącza. Mam kabelek serwisowy na COM (podróbka DCA).Da radę coś z tym z zrobić czy raczej już nie...???

P.S. Nie wiem czy to sie przyda ale swego czasu patchowałem mu bootcore przez px5amd...
  • REKLAMA
  • #2 2756154
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    da sie zrobic ale tylko serwisowym sprzetem idz najlepiej do najblirzego serwisu i zrobią ci to w przeciągu 20 minut
  • REKLAMA
  • #3 2756162
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    no to teraz wgraj full flasha np sst i smiga. albo freja full pozniej naprawa imei unlock i smiga
  • REKLAMA
  • #4 2756167
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    tp/ full flesz z epromem / sciagniecie simlocka / i ustawienie imeia z pod baterii... i bedzie chodził ogolnie skoro paczowałes batcoor to pewnie na cieciu to sie nie bardzo znasz wiec zaprawszam na serwis...

pozdrawiam leon.
  • #6 2756200
    Robgie
    Poziom 27  
    jesli patchowal boocore to nie musi ciac o po to patchowal zeby nie ciac
  • REKLAMA
  • #7 2756208
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    network1 napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/kazdy-powinien-przeczytac-ytt534799.html

do czego to ma sie przydac??

a skoro paczował to co ma mu to pomoc teraz w postawieniu go??

pozdrawiam leon.
  • #8 2756231
    komandor64
    Poziom 25  
    Ocena: 80
    Podłączyłem go kabelkiem odpaliłem Freie 9 i póbowałem wzucić fullflasha... I nic. We Frei wyskakuje:
    Waiting to powered phone...
    Phone not powered...

Wina kabelka. Ja mam jakąs cjolena podróbę. A serwisówka ma jeszcze wyzwalanie napięciem 3-5 V między 1 a 2 pinem. No cóż... Dziękuję za szybką pomoc :-)...
  • #9 2756233
    Robgie
    Poziom 27  
    no a jak myslisz po co sie patchuje? po to zeby sie fon zabootowal a po co sie tnie ? dokladnie po to samo. wiec juz teraz ciac nei musi tylko fulla naprawa i msiga.chyba ze procek polecial albo flash (mialem takie przypadki
  • #10 2756491
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Jak czeka na wciśnięcie power to wciśnij i poleci dalej

Podsumowanie tematu

✨ Siemens C60 po wyłączeniu na noc nie uruchamia się poprawnie – ekran pozostaje ciemny, pojawia się charakterystyczny dźwięk „bzzz” oraz krótkie „pyknięcia”, po czym telefon się wyłącza. Problem może wynikać z uszkodzenia oprogramowania lub sprzętu. Próby wgrania pełnego flasha (np. SST lub Freja full) kończą się niepowodzeniem z powodu braku zasilania telefonu podczas programowania, co może być spowodowane użyciem nieoryginalnego kabla serwisowego bez funkcji wyzwalania napięciem 3-5 V na pinach COM. Patchowanie bootcore przez px5amd sugeruje ingerencję w oprogramowanie, co wymaga odpowiedniego serwisowego sprzętu do naprawy. Zalecane jest użycie oryginalnego kabla serwisowego i profesjonalny serwis, który wykona pełny flash, naprawę IMEI oraz ewentualne zdjęcie simlocka. Możliwe jest także uszkodzenie procesora lub pamięci flash, co wymaga diagnostyki serwisowej. Wciśnięcie przycisku power podczas próby programowania może pomóc w uruchomieniu procesu flashowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA