logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WRT54GS – jak sprawdzić aktualny adres IP routera i passphrase TKIP na innym PC

Peter79 21 Mar 2006 17:20 1511 4
REKLAMA
  • #1 2441098
    Peter79
    Poziom 10  
    Witam, mam problem z uzyskaniem dostępu do WRT54GS, po wpisaniu standardowego 192.168.1.1 nie mogę się połączyć z routerem. Proszę o rade jak sprawdzic adres routera. Nie chcę robić ustawień defaultowych ponieważ mam kilka kompów podłączonych na tych ustawieniach i wszystko jest ok. A może ktoś wie jak sprawdzić na innym pc PASSPHRASE w TKIP.
  • REKLAMA
  • #2 2441961
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Sprawdź jaką masz bramę domyślne na komputerze za nim - to będzie IP routera.

Odczytać nie powinno się dać - inaczej zabezpieczenia te byłyby mocno dziurawe.
  • REKLAMA
  • #3 2443002
    Peter79
    Poziom 10  
    Po wpisaniu adresu bramy domyslnej pojawia sie faktycznie okno logowania ale po wpisaniu users oraz haslo nie laczy sie, w oknie logowania jest rowniez domena musi ona byc wpisana a jesli tak to czy ma to byc domena w jakiej pracuje cala siec?
  • REKLAMA
  • #4 2443282
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Peter79 napisał:
    Po wpisaniu adresu bramy domyslnej pojawia sie faktycznie okno logowania ale po wpisaniu users oraz haslo nie laczy sie, w oknie logowania jest rowniez domena musi ona byc wpisana a jesli tak to czy ma to byc domena w jakiej pracuje cala siec?

Router na pewno nie ma domeny - opisz jak wygląda schemat Twojej sieci lub załącz odpowiedni rysunek.
    Najprawdopodobniej łączysz się z czymś innym - załącz obrazek ekranu logowania. Po nim będzie można stwierdzi co to jest.
  • #5 2443583
    Peter79
    Poziom 10  
    a wiec w win Xp faktycznie nie prosi o domene mi się wydaje że wpisujac adres z bramy domyslnej lacze sie z serwerem poniewaz serwer ma wlasnie taki adres. schemat:
    serwer win 2000 o adresie 10.10.10.1
    router w ustawieniach win 10.10.10.1
    jak fizycznie zlokalizować adres, jak fizycznie odpiołem router od kabla lan którym jest połączony z switch to po wpisaniu ipconfig /all nie wyświetliła się brama domyslna
REKLAMA