logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Linksys WRT54GS – nie działa domyślne hasło, brak dostępu do konfiguracji routera

sofe 04 Lis 2007 23:56 2185 8
REKLAMA
  • #1 4447554
    sofe
    Poziom 10  
    Kupilem ten router i juz na samym poczatku sie zacinam. w zaden sposob nie moge tego skonfigurowac zeby dzialalo. podlaczam wszystko tak jak kaza po wlozeniu plyty a w pewnym momencie caly czas wywala o haslo. zostawienie pola pustego badz wpisanie admin nic nie daje co mam robic? Internet mam po RJ45 bez zadnego modemu a chce podlaczyc PC po kablu i laptopa WIFI
  • REKLAMA
  • #2 4447909
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Daj sobie spokój z kreatorem.
    Otwórz stronę konfiguracyjną modemu i tam wszystko ustaw.
  • REKLAMA
  • #3 4447979
    Hesar
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    skoro prosi o haslo to jakby tu nie patrzec masz zalozone haslo, zresetuj go do ustawien fabrycznych i ustaw nowe.
  • #4 4448184
    aj11
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Zresetuj do factory default.
    Podlacz komputer do wejscia LAN
    Poleceniem "ipconfig /all" z poziomu command line zobacz jaki serwer dhcp dal Ci IP (prawdopodocnie bedzie to 192.168.0.1)
    Przegladarka zaloguj sie na niego http://192.168.0.1 (IP takie jak serwera dhcp z poprzedniego polecenia)
    Powino zadzialac
  • REKLAMA
  • #5 4448405
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Domyślne IP to 192.168.1.1
  • #6 4449678
    sofe
    Poziom 10  
    OK na PC internet juz jest (ma zaznaczana opcje zeby samemu znajdowal adres ip itd itp) jak zrobic zeby byl internet na Laptopie? Mam wrazenie ze na PC tez powinienem powpisywac jakies liczby. to jest Static IP a na laptopie mam Viste

Dodano po 40 [minuty]:

druga sprawa jak zrobic zeby nikt poza pc i moim laptopem nie mogl korzystac z tej sieci? i jak zrobic zebym mogl przesylac z jednego komputera na drugi?
  • REKLAMA
  • #7 4449959
    yego666
    Poziom 33  
    Ocena: 564
    Chyba najprosciej by bylo, gdyby ktos Ci podeslal plik konfiguracyjny o nazwie "WRT54GS_v3.37.8.cfg" lub podobny, wlasciwy dla wersji systemu na Twoim routerze.
    Moglbys to sobie wciagnac do linksysa i zmodyfikowac co trzeba.
    Konfiguracja obejmuje wiele elementow tak na routerze jak i na jego klientach, wiec opisanie tego wszystkiego jest raczej niepraktyczne.
    Na pewno jest jakis pdf, ktory traktuje o tych zagadnieniach.
    Poszukaj sobie na googlach.

Tu jest fajny link: http://media-server.amazon.com/media/mole/MANUAL000046747.pdf
  • #8 4450372
    sofe
    Poziom 10  
    moze jednak ktos moglby mnie poinstruowac jak to zrobic

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku dostępu do konfiguracji routera Linksys WRT54GS z powodu nieakceptowania domyślnego hasła podczas próby logowania. Zalecane jest zresetowanie urządzenia do ustawień fabrycznych, podłączenie komputera do portu LAN oraz zalogowanie się na domyślne IP routera (192.168.1.1 lub 192.168.0.1 w zależności od konfiguracji DHCP). Po uzyskaniu dostępu do panelu konfiguracyjnego można ustawić nowe hasło i parametry sieci. W przypadku problemów z konfiguracją sieci bezprzewodowej i statycznym IP na komputerze PC oraz laptopie z systemem Vista, wskazane jest skonfigurowanie odpowiednich ustawień IP oraz zabezpieczeń sieci, aby ograniczyć dostęp tylko do wybranych urządzeń. Dodatkowo zasugerowano poszukiwanie oficjalnej dokumentacji i plików konfiguracyjnych (np. WRT54GS_v3.37.8.cfg) do łatwiejszej konfiguracji routera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA