logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i – brak połączeń mimo zasięgu, działa tylko w sieci IDEA

GizmoCK 22 Mar 2006 00:14 1578 3
REKLAMA
  • #1 2442726
    GizmoCK
    Poziom 2  
    Witam :)
    Wiem ze ten temat był poruszany wiele razy na forum lecz dziwi mnie jedno we wszystkich przypadkach po zmianie karty dzialaly inne sieci a u mnie działa tylko IDEA a na innej nie łapie zasiegu. Mało tego łapie na Idei ale go gubi nawet nie tyle gubi tylko mam pełen zasieg a nie moge zadzwonic telefon piknie trzy razy i mnie rozłacza powie mi ktoś co musze wymienic zeby działał normalnie bo juz sam nie wiem !
  • REKLAMA
  • #2 2442745
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    było to opisywane i to wiele razy ale dobra..Idea w miastach chodzi przeważnie na górnym paśmie a na ich krańcach i poza na 900Mhz.Jest to skutek koncesji jaką dostał operator na początku.Telefon może chodzić na jednym paśmie i wtedy będziesz miał taki przypadek jak opisujesz.Uszkodzony może być antenna swith jak i PA.Nieraz wystarczy przelutować te elementy wraz z Mjolnerem.Oczywiście może nie być tak prosto ale najczęściej jest właśnie tak.
  • REKLAMA
  • #3 2442748
    GizmoCK
    Poziom 2  
    aha rozumiem rozkrecilem telefon poprawilo sie wydaje mi sie za antena odpada poniewaz wyglada na cała. Jeszcze jak bys mi powiedzial ile wyniosa mnie te czesci i czy opłaca sie to wogule naprawiac to będe ci wdzieczny. I podał jak cos jakies namiary na pw gdzie moge tanio zakupic te czesci. Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 2442757
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    nie antena tylko przełacznik antenowy.Najlepiej użyć z starych płyt(darmocha) ale sklepy internetowe znajdziesz w sieci pełno.
REKLAMA