logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tonsil GDN 25/60/1 i GDM 18/40/4 – pianka czy guma do wymiany membrany?

Lokomotion 22 Mar 2006 16:22 1008 3
REKLAMA
  • #1 2444392
    Lokomotion
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dzieńdobry mam zamiar wymienić sobie w głośnikach membramy.
    I problem jest w tym jakich najlepiej użyć piankowych czy gumowych.
    Głośnik 25 cm w obudowie Bass Reflex (Tonsil GDN 25/60/1) co wybrać pianke czy gume?
    Głośnik 16 cm średniotonowy w obudowie zamkniętej (Tonsil GDM 18/40/4) co wybrać pianke czy gume.

Prosze o pomoc i dziękuje z góry :)
  • REKLAMA
  • #2 2444538
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Witam
    Z mojego doświadczenia stwierdzam, że pianka jest miększa lecz z latami kruszeje, a gumowa twardsza i trwalsza, ja bym wybrał 'gumę'.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 2444540
    Kamilz89
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Kolego Lokomotion.. czy membrany tych Tonsili sa na tyle zuzyte ze nalezy je wymieniac ?? moze wystarczy wstawic samo nowe zawieszenie gorne (ta pianke). Oczywiscie tylko i wylacznie pianka sie nadaje do tych glosnikow skoro producent tak robil to Ty powinienes robic tak samo bo fabryki nie poprawisz.

same zawieszenia mozesz znalesc na allegro
  • #4 2445202
    veteran5
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Zgodzę się z przedmówcą, gumą prędzej zepsujesz głośnik niż poprawisz.
    Bierz piankę, ponieważ te nowe pianki są bardzo trwałe(mam GDN30/100/7 tonsila na piance, ale wygląda jak guma, i tylko z bliska widać, że to pianka) oraz nie zmieni ci zbytnio parametrów głośnika(jeżeli wogóle zmieni), a jak dasz gumę to musiałbyś ten głośnik od nowa pomierzyć. co do twardości gumy, to ja widziałem tylko takie "flaki" miękkie i cienkie to, może spowodować uszkodzenie głośnika przy graniu, a zresztą guma TEŻ parcieje(im cieńsza, tym szybciej). http://www.umifon.pl - tu mają oryginalne membrany(drogo, ale oryginał) DO średniotonowego TYLKO I WYŁĄCZNIE Pianka.
    pozdrowienia
REKLAMA