logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić marginesy w Oki 320 Elite dla Subiekta 4?

merkurus 22 Mar 2006 19:26 2634 4
REKLAMA
  • #1 2445166
    merkurus
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    Witam strona testowa drukarki OK jednak jak drukuję z subiekta 4 to drukarka zaczyna drukować z lewym marginesem ok 3cm drukuje do końca strony i dokańcza linijkę na tym marginesie lecz obniżoną o jeden punkt. Po prostu zaczyna drukować za daleko i nie mieści się w 1 linijce i dokańcza na drugiej. Nie wiem jak ustawić lewy margines aby zaczynała drukować wcześniej. pomocy i dzięki

.
    Załączniki:
    • Jak ustawić marginesy w Oki 320 Elite dla Subiekta 4? Untitled-1.jpg (159.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2446442
    domenagaw
    Poziom 13  
    Problem tkwi w kodach sterujących drukarki w Subiekcie ( Administrator, Drukarka, ustaw Epson) - jutro sprawdzę i postaram się odpisać.
  • REKLAMA
  • #3 2447365
    gosp
    Spec od drukarek
    Ocena: 45
    Witam.
    Problem wydaje mi się leży w ustawionej wielkości czcionki, po jej zmniejszeniu wszystko by się zmieściło w jednej linii - pytanie jednak, czy program nie wymusza tego rozmiaru na drukarce ???
    Merkurus - pisz troszkę przejżyściej - albo umieść skan wydruku.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2453533
    domenagaw
    Poziom 13  
    Jeśli sobie nie poradziłeś. Spróbuj tak:
    -Administrator
    -Drukarki
    -standardowe kody sterujące
    - skopiuj modulacja EPSON, lub epson, lub oki.
    Następnie przejdź do ATRYBUTY ( reset czcionka atrybuty inne)
    masz trzy wiersze: zwykła, zagęszczona, gęsta.
    W wierszu gęsty masz: kolumna - włączone 15* * : kolumna - wyłączone 18* *
    Popraw na:
    kolumna włączone ( przesłałem w wiadomości prywatnej)
    kolumna wyłączone
    Zadziała na 100%.
  • #5 2454134
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Mam ten sam problem w WF-Mag-u. Nie znam lepszego sposobu, jak metoda prób. Zmieniaj "wybór drukarki" w Subiekcie (Epson, IBM) może nie zauważyłeś, ale na wydruku nie ma polskiego "ł" więc również wybór polskich fontów. Czasem pomaga (nie wiem, czy w Subiekcie jest) wybranie -> "nadrukowywane" R
REKLAMA