logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Którą wersję Winampa wybrać do słuchania muzyki z internetu?

Woko 23 Mar 2006 18:42 5530 12
REKLAMA
  • #1 2448808
    Woko
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Mam zamiar wgrac na dysk WINAMP - ale którą wersję.Zależy mi na słuchaniu muzyki z internetu.Czy Winamp wersja 2 lub 3 spełni moje oczekiwania,czy muszę wgrac wersje 5....Jesli tak to którą proponujecie,by zajmowała możliwie mało miejsca?
    Oczekuję na opinie obecnych użytkowników.
    Pozdrawiam!!!
    TJT
  • REKLAMA
  • #2 2448899
    Majtol
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Ja mam WinAmpa 5.2 i jestem z niego bardzo zadowolony!!!POLECAM
  • REKLAMA
  • #3 2448949
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Myślę że 2.95 będzie odpowiedni...
  • #4 2449003
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Woko napisał:
    Mam zamiar wgrac na dysk WINAMP - ale którą wersję.Zależy mi na słuchaniu muzyki z internetu.Czy Winamp wersja 2 lub 3 spełni moje oczekiwania,czy muszę wgrac wersje 5...Jesli tak to którą proponujecie,by zajmowała możliwie mało miejsca?
    Oczekuję na opinie obecnych użytkowników.
    Pozdrawiam!!!

Wersja 2 zajmuje mało miejsca, ale jak zainstalujesz wersję 5,2 wersję lite też zajmuje mało miejsca.
    Ale przewagą wersji 5,2 jest taka, że potrafi ona otwierać pliki acc niektóre stacje nadają w takim systemie.
  • #5 2449014
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    a niektóre nie... :)
  • REKLAMA
  • #6 2449258
    Klawish89
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Ja takze polecam, tak jak kolega ponad mna- Winampa 5.2. Tez go uzywam i jestem zadowolony. Jedyne zastrzezenie mam do futurystycznych skinow do Winampa- polykaja duzo pamieci przez co wolniej sie uruchamia. No ale uzywam skina starego Winampa i jest good.
  • #7 2449277
    smerfik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Ja całe zycie uzywam winampów z rodziny 2. I jestem w pełni z nich zadowolony. A co do tego ze 5 odtwarza acc to nie wiedzialm :) Dobrze wiedziec teraz
  • #8 2449730
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6450
    W każdym razie serię 3.x na pewno możesz sobie darowć ;) a czy 2.x czy 5.x - zdecyduj sam.
  • #9 2450080
    AoT_Hunter_PL
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    Jeśli chcesz słuchać muzyki w dobrym wysterowaniu wszystkich filtrów i bez zamulania kompa >>> najlepszy jest winamp 2.64

Jeśli chcesz słuchać muzy z neta zainstaluj sobie najnowszego winampa

5.xx

ja mam 2.64 i mi wystarczy nie zamula kompa i wg mnie jakoś odczuwam lepszą jakość dźwięku niź po zainstalowaniu tego nowszego.
  • #10 2450594
    wiso
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    na temat:
    najlepsza będzie najnowsza, nie tylko z błachego powodu nowości, ale ostatnio wykryto krytyczne luki w winampie i starsze wersje niekoniecznie muszą być bezpieczne, szczególnie ważne jak się ma neta w domu

offtopic:
    a tak w ogóle to polecam foobara 2000, prosty, nieskomplikowany a jeśli potrzeba to umożliwia bardzo wiele, można dowoli konfigurować, początkowo trochę wygląda ascetycznie, jednak można zmienić na ładniejszy wygląd no i jest darmowy i bardzo dynamicznie rozwijany, obsługuje większość formatów audio

http://www.foobar2000.org/

ps. ostatnio wyszła stabilna wersja 0.9, polecam
  • #11 2451143
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6450
    Pragnął bym zauważyć, że dziura w pliku IN_CDDA.DLL dotyczyła tylko wersji 5.x... i wcale nie była aż taka groźna. Tak w ogóle to w przypadku domowego kompa co może być groźne?
  • #12 2451376
    wiso
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    tzok napisał:
    Pragnął bym zauważyć, że dziura w pliku IN_CDDA.DLL dotyczyła tylko wersji 5.x... i wcale nie była aż taka groźna. Tak w ogóle to w przypadku domowego komputera co może być groźne?

nie chcę się wspierać ale to nie chodzi o IN_CDDA.DLL
    tylko o in_mp3

Cytat:

Winamp 5.13:
    * Fixed: [in_mp3] Critical security flaw fixed.

a wcześniej (razem z in_cdda.dll)

Cytat:

Winamp 5.08c:
    * Critical Security bug fixed in in_mp4.dll and enc_mp4.dll and libmp4v2.dll
    * Critical Security buffer overflow fixed in in_cdda.dll

i jeszcze jeden raz:

Cytat:

Winamp 5.07:
    * Critical Security bug fixed in in_cdda.dll and .m3u handler

i to ma być nie groźna dziura ;-)

więc tak różowo to napewno nie było,
    no ale w końcu Ja nie NEGUJĘ winampa tylko
    podaje alternatywe

warto dodać, że dziury szybko załatano ale samemu trzeba być na czasie, chociaż z tymi nowymi wersjami róznie bywało w przeszłośći
  • REKLAMA
  • #13 2452917
    Woko
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Wielkie dzieki za opinie-jestem na rozdrożu, niemniej zdecyduje sie na wersję 5xx z powodu odsłuchu muzyki z internetu.Jakie odniosę wrażenia-wkrótce przedstawię opinie.
    Pozdrawiam wszystkich zyczliwycz mi opinio-forumowiczów!!!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru odpowiedniej wersji odtwarzacza Winamp do słuchania muzyki z internetu. Użytkownicy rekomendują głównie wersję 5.x, zwłaszcza 5.2, ze względu na obsługę formatów audio takich jak AAC, które są wykorzystywane przez niektóre stacje internetowe. Wersje 2.x, np. 2.64 lub 2.95, są chwalone za niskie zużycie zasobów systemowych i dobrą jakość dźwięku, jednak nie obsługują wszystkich nowoczesnych formatów. Wersja 3.x jest odradzana. Wersja 5.x w wariancie "lite" również zajmuje niewiele miejsca. Poruszono kwestie bezpieczeństwa – starsze wersje Winampa mogą mieć krytyczne luki, które zostały załatane w najnowszych wydaniach. Jako alternatywę dla Winampa zaproponowano foobar2000, który jest darmowy, konfigurowalny i obsługuje wiele formatów audio. Ostatecznie autor zdecydował się na wersję 5.x ze względu na lepszą kompatybilność z muzyką internetową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA