Witam,
Mam taki problem KOMP_1 (WinXP Prof SP2) jest podłączony do sieci, która udostępnia mu internet, w nim też mam dwie sieciówki jedną którą jest podłączony do sieci a drugą, aby połączyć go z KOMP_2 (WinMe).
Niestety po podłączeniu kabla i skonfigurowaniu sieci domowej komputery się nie widzą. A gdy próbuję zaznaczyć ZEZWALAJ INNYM UZYTKOWNIKOM SIECI NA LACZENIE SIE POPRZEZ POLACZENIE INTERNETOWE TEGO KOMPUTERA, otrzymuje błąd:
Gdy dam mu tak, za chwile pojawia się...
Kabel jest skrosowany poprawnie na 100%.
Proszę o pomoc.
Mam taki problem KOMP_1 (WinXP Prof SP2) jest podłączony do sieci, która udostępnia mu internet, w nim też mam dwie sieciówki jedną którą jest podłączony do sieci a drugą, aby połączyć go z KOMP_2 (WinMe).
Niestety po podłączeniu kabla i skonfigurowaniu sieci domowej komputery się nie widzą. A gdy próbuję zaznaczyć ZEZWALAJ INNYM UZYTKOWNIKOM SIECI NA LACZENIE SIE POPRZEZ POLACZENIE INTERNETOWE TEGO KOMPUTERA, otrzymuje błąd:
Cytat:---------------------------
Sieć lokalna
---------------------------
Po włączeniu Udostępniania połączenia internetowego karta sieci LAN zostanie ustawiona na używanie adresu IP 192.168.0.1. Komputer może utracić łączność z innymi komputerami w sieci. Jeśli te inne komputery mają statyczne adresy IP, należy je ustawić tak, aby ich adresy IP były uzyskiwane automatycznie. Czy na pewno chcesz włączyć Udostępnianie połączenia internetowego?
Tak Nie
Gdy dam mu tak, za chwile pojawia się...
Cytat:---------------------------
Połączenia sieciowe
Podczas włączania Udostępniania połączenia internetowego wystąpił błąd.
Nie można włączyć Udostępniania połączenia internetowego (ICS) z powodu
konfliktu adresu IP w sieci. ICS wymaga do użycia 192.168.0.1 skonfigurowanego hosta.
Sprawdź, czy żaden inny klient w sieci nie jest
skonfigurowany do użycia 192.168.0.1.
OK
Kabel jest skrosowany poprawnie na 100%.
Proszę o pomoc.