logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 - zniekształcony dźwięk w słuchawce podczas rozmów

Marekxxx 25 Mar 2006 01:00 2135 15
REKLAMA
  • #1 2454086
    Marekxxx
    Poziom 11  
    mam nokie 6610, jest taki obiaw: odbieram rozmowe i nic sie nie da zrozumiec (jak ktos probowal sluchac muzyki przez "wypierdziane" glosniki to pojmie), jak wlacze glosnik (jest taka opcja) to jest OK, jak wlacze radio (itd. przez glosnik, to tez jest OK), rozmowa (normalnie - sluchawka przy uchu ) przez tel. jest ni mozliwa poniewaz nic sie nie da zrozumiec. Jak ktos ma pomysla to BARDZO prosze o info. Dzieki i czekam na odpowiedzi. pozdro
  • REKLAMA
  • #2 2454116
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    Cytat:
    (jak ktos probowal sluchac muzyki przez"wypierdziane" glosniki to pojmie),
    heh .no to podmień ten wyp...głośnik i zobacz jak jest..
  • #3 2454651
    Marekxxx
    Poziom 11  
    1:telefon ma wbudowany zestaw glosno-mowiacy
    2:przez tenze zestaw slychac OK
    3:ma rowniez radio
    4:radio przez glosnik chodzi OK

wniosek: glosnik OK!

czekam na dalsze sugestie

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2455136
    konai
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    tryb głośnomówiący nie idzie przez głośnik do normalnej rozmowy więc jak pisze kolega daj inny głośnik i zobacz czy coś to zmieniło często miałem w 6610 problem tego typu
  • #5 2455168
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    Marekxxx napisał:
    1:telefon ma wbudowany zestaw glosno-mowiacy
    2:przez tenze zestaw slychac OK
    3:ma rowniez radio
    4:radio przez glosnik chodzi OK

wniosek: glosnik OK!

czekam na dalsze sugestie

pozdrawiam

wszystko okey - ale masz zły wniosek:) na 1-4 tak ale glosnik ktorym słyszysz rozmowce a głosnik ktorym słyszysz na glosno mowiacym to dwa rozne:) wymien i powinno pomoc:)

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #6 2456526
    Marekxxx
    Poziom 11  
    no moze jestem idiota, ale rozbieralem ten tel. i niestety nie znalazlem nic chocby troche podobnego do glosnika (innego niz ten wlasciwy), mam prosbe: moze ktos z Was wytlumaczy mi jak 4 letniemu dziecku, dlaczego przez ten sam glosnik slychac radio, slychac rozmowe (tryb glosno mow. - bo inaczej sie nie da) a jak sie przylozy sluchawke do ucha (jak Bozia kazala) to ni w pi...u

czekam i dziekuje

Dodano po 7 [minuty]:

konai:
    "tryb głośnomówiący nie idzie przez głośnik do normalnej rozmowy"

dzieki za pouczenie

teraz troche zartem:
    ile glosnikow ma NOKIA 6610 ?
    bo ja znalazlem 1 (jeden)
    w takim razie pewnie przez trabke gada (skoro nie ma innego)

pozdro
  • REKLAMA
  • #7 2456989
    pawelc
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    słabo szukasz ma dwa głosniki o ile ten drugi mozna nazwać głosnikiem służy on do polifoni czy też do trybu głośno-mówiącego jest on przy antenie ,wymien ten mały głosnik który znalazłeś :)
  • #8 2457057
    konai
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    dokładnie tak jak pisze kolega wyżej jeden znajduje się w korpusie nie widać go (jest on odpowiedzialny za tryb głośnomówiący i polifonie a ten mały nad wyświetlaczem służy do rozmów i ten mały podmień na sprawdzony!! to tyle
  • #9 2457332
    Marekxxx
    Poziom 11  
    Dobra. mam rozebrany telefon (przed oczami, na stole)na srodku, powyzej wysw. jest glosnik -OK. GDZIE JEST TEN DRUGI ???

Dodano po 7 [minuty]:

sorry, chyba nie doczytalem dosc dokladni, ale "glosnik w korpusie" to juz chyba przesada. jak kolega pisal "nie widac" - moze i chyba sie na tym nie znam.

dzieki za pomoc.

poszukam tego "niewidzialnego" glosnika
    i obiecuje, ze dam znac co i jak

jeszcze raz dzieki za pomoc
  • #10 2457421
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    no i ten podmień ,drugi od polifoni jest z tyłu koło anteny pod plastikiem.Tak wogóle to zobacz do serwisówki.
  • #11 2457437
    Marekxxx
    Poziom 11  
    Serwisowke mam tak samo niewidzialna jak ten glosnik (nie mam). Popatrze, zobacze co da sie zrobic, jak pisalem dam znac co i jak.

dzieki wszystkim
  • #12 2457499
    superdlubek
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    chłopaku w ramce na górze masz mały głośniczek nad wyświetlaczem,głośnik od polifonii jest w środkowej ramce obudowy schowany.pozdrawiam
  • #13 2457516
    Marekxxx
    Poziom 11  
    "chlopaku", dziekuje, znalazlem, jeszcze raz dziekuje za pomoc wszystkim CIERPLIWYM

Dodano po 1 [minuty]:

tym mniej cierpliwym tez dziekuje za pomoc
  • #14 2603813
    Kazido
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Mam podobny problem jestem laikiem w telefonach no może nie całkiem ale mam pytanie czy konieczne jest lutowanie czegokolwiek przy wymianie tego glosniczka bo wydaje mi sie ze ma on bezposredni styk do płyty glownej ale wole sie upewnic z gory dziekuje za odpowiedz
  • #15 2603858
    charliecharlie
    Poziom 24  
    Ocena: 27
    Kazido napisał:
    Mam podobny problem jestem laikiem w telefonach no może nie całkiem ale mam pytanie czy konieczne jest lutowanie czegokolwiek przy wymianie tego glosniczka bo wydaje mi sie ze ma on bezposredni styk do płyty glownej ale wole sie upewnic z gory dziekuje za odpowiedz

co chcesz lutować i po co?
    i przy wymianie którego głośniczka:
    małego nad wyświetlaczem (nic nie lutujesz!),
    czy tego od polifonii w korpusie (jedyne co możesz pozgrzewać to plastik pod którym ukryty jest głośnik, ale to nie jest konieczne, chyba że go rozwalisz)

pozdro
  • #16 2604036
    Kazido
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Dzieki wielkie nie znam sie :) poprostu wolalem sie upewnic pozdrawim i dziekuje za odpowiedz

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 6610 i zgłasza problem z zniekształconym dźwiękiem podczas rozmów słuchawkowych – rozmówcy są niesłyszalni lub niezrozumiali. Dźwięk przez głośnik zewnętrzny (tryb głośnomówiący) oraz radio działa poprawnie. Dyskusja wyjaśnia, że Nokia 6610 posiada dwa głośniki: mały głośnik nad wyświetlaczem odpowiedzialny za rozmowy słuchawkowe oraz drugi, ukryty w korpusie przy antenie, służący do polifonii i trybu głośnomówiącego. Problem najprawdopodobniej dotyczy uszkodzenia lub złego działania małego głośnika słuchawkowego. Zalecane jest jego wymienienie na sprawny egzemplarz. Wymiana głośnika nad wyświetlaczem nie wymaga lutowania, natomiast głośnik polifonii jest schowany pod plastikiem i jego naprawa może wymagać ostrożności. Autor potwierdził znalezienie drugiego głośnika i planuje dalsze działania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA