no raczej to niejeste pm zgrany od 0 do 255... ten co mi podałęś to jest pm jaki można sobie z supporyu sciągnąc. Chodzi mi oto żeby ktoś ze swojej 6610 zgrał mi całego pm z obszaru 0 do 255
bo mam problem z 6610 najpierw wymieniłem flasha bo tel był trupem. Odpalił zapczowałęm imei. I niestety okazało się że uem uszkodzony bo tel resetował sie co 30 sec :] więc wymieniłem uem na sprawny ale już zaprgramowany i niestety to samo. Więc podejżewam że trzeba mu jakiegos sprawdzonego pm wgrać. A że niesłyszłąeś o tym to tródno. Na gsmhosting o tym przeczytałem. :)pozdro
@pywoo trochę słabo doczytałeś wymiana uema z innej noki bez zczytanego rpl-a nic nie da musi imei zgadzać się we flashu i w uemie patchowanie daje taki objaw jak masz ,jedyna rada nowy uem ,wgranie przeliczonego rpl=a z ogólnie dostępnych i dopiero patchowanie na właściwy imei z naklejki jesli Ci na tym zależy,mozna też przeliczyć ask-a tak jak napisał kolega wyżej
no ok rozumiem. ale ja miałem na początku tylko kosc flash wymienioną i wtedy paczowanie powinno dac rezultat bo poaczowałem na imei z naklejki a było tak jak jest teraz czyli restart co 30 sec.
@pywoo też mnie to kiedyś zastanawiało czemu nie pomaga spatchowanie imei na telefonie gdzie są znaki zapytania zamiast imei ale tak jest i koniec ,musi być sprawny imei żeby go spatchować ,czyli jeżeli wymienisz flasha a nie wymienisz uema nic to nie da ,jedynym sposobem jest przeliczanie lub wymiana uema ,chyba że masz uema od tego flasha co wlutowałeś?
no własnie nie mam.. dziwne to.
Czyli teraz jak włoże czysty UEM i wrzuce ogulnie dostępnego RPLa a potem spaczuje na imei z pod naklejki to będzie działao ??
ok dzięki. Sprawdze w poniedziałęk bo bende miał UEM nowy, odezwe się jak poszło. ps jak już wlutuje UEM to po podłaczeniu do boxa odrazu wgrywac RPLa?? czy coś najpierw jeszcze trzeba robić??
✨ W dyskusji poruszono problem z telefonem Nokia 6610, który po wymianie kości flash i UEM nadal resetował się co 30 sekund. Autor prosił o pełny zrzut PM (Permanent Memory) z adresów 0-255, aby wgrać sprawdzony PM i rozwiązać problem. Uczestnicy wyjaśnili, że samo paczowanie IMEI bez zgodnego RPL (Reprogrammable Product Label) i właściwego UEM nie rozwiąże problemu. Wymiana UEM na nowy, nieuszkodzony oraz wgranie przeliczonego RPL zgodnego z flash i UEM jest konieczne. Patchowanie IMEI działa tylko przy poprawnym RPL i sprawnym UEM. Po wlutowaniu nowego UEM można od razu wgrać RPL zawierający sekcję dla flasha i UEM. Dyskusja podkreśla znaczenie zgodności RPL, UEM i flasha w naprawie i programowaniu Nokii 6610. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.