logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3220 - brak IMEI po wymianie kostki flash, jak naprawić PM?

tomsman 05 Kwi 2006 08:33 1075 5
REKLAMA
  • #1 2494478
    tomsman
    Poziom 2  
    witam mam problem z nokią 3220 a mianowicie uszkodzona byla kostka flash jako ze mialem "trupka" 6020 a w nim jest ten sam typ flasha przerzucilem do swojej noki. Komunikacja z Twisterem elegenka Flash od 3220 poszedl bez problemu ale po odpaleniu niestety zamiast imeia same ??????-??-??????-? .UEM jest sprawny, przy jego zczytywaniu imei jet poprawny wiec podejrzewam ze problem tkwi w PM ,gdyż przy próbie jego zczytywania wyskakuje "No imei".Nie mam koncepcji jak to ugryź .Prosze o pomoc i z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2494731
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Skoro zmieniłeś tylko flash to musisz przeliczyć ask na rpl. Albo ewentualnie wrzuć jeszcze uem z tej 6020.
  • REKLAMA
  • #4 2496572
    tomsman
    Poziom 2  
    telefon sie odpala normalnie , przy czym po wpisaniu *#06# wyskakują pytajniki .Co do przerzucenia UEM'a z 6020 rzecz nie wykonalna bo układ uszkodzony mechanicznie :( tak bym juz go wymienił . Temat ciągle aktualny , myśle że sprawe rozwiązał by sprawny pełny PM ale nie ma skąd pobrać .Nic jeszcze pomęcze jak nie ,jedynym wyjsciem bedzie zamówić czysty UEM i Nowy flash :( P.S.: znalazłem na sieci kalkulator przeliczający PM na RPL nie testowałem wiec nie wiem czy działa ale jeśli ma sie komuś przydać to wrzucam
    Załączniki:
    • FlashRplv1[1].2.rar (121.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 2498128
    Piotrek856
    Poziom 12  
    nowy flasz nie j est konieczny, kup nowy-pewny uem np z www.magboss.pl i zaprogramuj rpl dostepnym w sieci , no chyba ze zalezy Ci na zgodności imei w telefonie z tym na naklejce
  • #6 2500293
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Sprawdzal ktos ten program co go tomsman zalaczyl? dziala to to ??

POZDRAWIAM.
REKLAMA