Wyjdzie 4Ω, a nie 2 (i chwała prawom fizyki za to - na 2Ω końcówki mocy już mają ciężko, gorzej kontrolują bas, itd). Przyjmuje się, że impedancja zależy od głośików niskotonowych.
To co ja pisałem (6MI100 + GDWT), to miałem na myśli wersję z jedną Gammą. SMC rzeczywiście przy 2 Gammach i wtedy średni 8". Ale ja bym pozostał przy 1 Gammie, 6MI100 i GDWT (tylko cięte na 6kHz, bo inaczej kiepsko z nim może być. a w ogóle, to to jest bardzo dobry głośnik i dla tego bym go tu dał). Taka kolumna będzie miała ok. 350W RMS, na początku zasilisz ją Elmuzem (na 8Ω zagra ok), a kiedyś dołożysz jakiś bas. Taki układ bas + nadstawka z dwoma wzmacniaczami zagra lepiej niż kolumny 2*15", więc należy do niego dążyć (w przyszłości).
Alphard EM, to nie ta klasa co beyma MI, niestety. Zwrotnica - co chcesz skopiować? Musi mieć cięcia konkretnie 600...800Hz i 6kHz. Właściwie część dla Gammy i dla GDWT, to takie same filtry jak do 2way, tylko na różne częstotliwości (jeden dolnoprzepustowy na 600...800Hz, drugi górnoprzepustowy na 6kHz). Do tego filtr środkowoprzepustowy dla średniaka. Wszystkie mogą być 2 rzędu, ten dla GDWT ew. trzeciego.
--
pozdrawiam
Hefi