logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki Turbo Media KE-9801 - minimalizowanie gier i testów Direct3D na WinXP

midas78 21 Maj 2003 12:11 1510 3
REKLAMA
  • #1 221552
    midas78
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Powitac.

Kupilem ostatnio klawiature - Turbo Media KE-9801. Taka z duza iloscia przyciskow powyzej normalnej klawiatury i dodatkowo z klawiszem EZ, ktory daje dodatkowe skroty na klaw. numerycznej. Ale przejdzmy do rzeczy.
    Po zainstalowaniu sterownikow do WinXP pojawia sie problem z grami. Po wlaczeniu gry, zmienia sie tryb ekranu na taki jak trzeba, ale za moment okno gry zostaje zminimalizowane. (???) Po nacisnieciu na pasku gierka otwiera sie na nowo, ale niestety nie w trybie pelno-ekranowym ale w okienku. Niestety wiekszosc gierek nie przezywa takiego oberotu spraw.

W tescie DXDIAG po wlaczeniu testow DIRECT3D, jest podobnie. Zmienia tryb na pelnoekranowy (nic sie nie pojawia) i wraca na pulpit z komunikatem, ze test zostal przerwany przez nacisniecie klawisza (???). Nie musze chyba dodawac, ze nikt nic nie naciska.

Problem wystepuje na roznych kompach (z WinXP) i rowniez po zainstalowaniu najnowszych sterownikow.

Ktos spotkal sie z czyms takim?
    Pewnie najlepszym (ale nie najtanszym) rozwiazaniem byloby kupienie klawiatury Logitech'a ;)
  • REKLAMA
  • #2 223084
    klopacinski1
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    czesc

też to bym chciał wiedzieć, mam ta samą klawiature i zeby pod xp sobie pograc musze wyłączyc sterownik klawiatury, nowe stery tez na to nie pomagaja sciagniete ze strony producenta.

pozdrawia krzys
  • REKLAMA
  • #3 223171
    Alarmus
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Jak przeszedłem ponad rok temu na WinXp to zrezygnowałem z tej klawiatury, kupiłem inna i po kłopocie.
    Jeśli tak bardzo upieracie się przy tych klawiaturkach to radzę skrobnąć maila do producenta, im więcej tych listów napiszecie tym lepiej bo i problem większy.
  • #4 226436
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    a ja sie zastanawialem co jest z moim kompem dlaczego te gry tak sie wala a pokorcilo mnie zainstalowacte stery i to dlatego
REKLAMA