logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat przenośnego wzmacniacza słuchawkowego zasilanego baterią 9V

Cyborg_3D 27 Mar 2006 21:38 2871 8
REKLAMA
  • #1 2464798
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    Witam. Poszukuje schematu przenosnego wzmacniacza słuchawkowego. Nie musi miec zawrotnych mocy, ale ma wzmacniać :)

Myślę o zasilaniu go baterią 9V. Jezeli ktoś ma takowy schemat bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2465254
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    A jakościowo jak to wygląda ?

Niestety zachorowałem już w audiofilizm. Ale naszczęscie chęć do tworzenia czegoś samemu pozostała.

Pozdrawiam :)
  • #4 2465356
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 2475648
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    A coś innego ? Może jakis schemat ?

Do kitów nie bardzo jestem przekonany.

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #6 2475686
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 2475978
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    A hybrydy ? Np. gdzies widzialem polaczenie ECC88 ze scalakiem. Zasilane 12V z bateryjek.

Pozdrawiam.
  • #8 2476073
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy schematu przenośnego wzmacniacza słuchawkowego zasilanego baterią 9V. Proponowane rozwiązania obejmują wykorzystanie układów scalonych NE530, które są proste w użyciu i zapewniają przyzwoitą jakość dźwięku przy zasilaniu 9V. Wskazano również na dostępność gotowych zestawów (kitów) jako praktycznego sposobu na budowę wzmacniacza, co jest polecane szczególnie dla początkujących konstruktorów. Poruszono także temat hybrydowych wzmacniaczy słuchawkowych, łączących lampę ECC88 ze scalakiem, zasilanych 12V z baterii, a także udostępniono link do schematu takiego rozwiązania. Ogólnie dyskusja skupia się na prostych, przenośnych wzmacniaczach o umiarkowanej mocy, zasilanych baterią 9V lub 12V, z naciskiem na łatwość konstrukcji i jakość dźwięku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA