logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sound Blaster Live! 5.1 -nagrywanie z 2 źródeł na raz

Mishot 30 Mar 2006 14:47 1668 5
REKLAMA
  • #1 2474768
    Mishot
    Poziom 24  
    Ocena: 68
    Witam
    Mam taki problem jak w temacie... (nie wiem czy Hardware czy Software)
    Chcę nagrywać za pomocą tej karty tak jak w starej karcie SB (który ma kumpel w piecu to jest chyba SB16) czyli w Recorder Control chcę wybrać 2 (!) źródła a nie jedno "What u Hear"
    czyli np chcę nagrywać z wej. liniowego i mikrofonu na raz a żeby tak nagrywać w trybie "What u Hear" (czy innaczej "Stereo Mix") dzwięk mikrofonu musze słyszeć w głośnikach...
    i teraz jak to zrobić?
    nie mówcie mi że Creative zmienił to przez zastosowanie innego procka...
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 2474896
    zbyszq
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    jeżeli chodzi o nagrywanie z wejścia liniowego czy innych to polecam program http://audacity.sourceforge.net/ a jeżeli chodzi o coś innego to przepaszam za fatygę
  • REKLAMA
  • #3 2474961
    Mishot
    Poziom 24  
    zbyszq napisał:
    jeżeli chodzi o nagrywanie z wejścia liniowego czy innych to polecam program http://audacity.sourceforge.net/ a jeżeli chodzi o coś innego to przepaszam za fatygę

mam CoolEditPro
    ale chcę tak jakby zaznaczyć 2 źródła mikrofon i mp3 i puścic w neta przez shoutcast...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2492525
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    Od takich rzeczy to jest Winamp np. jesli chcesz to nadawac w strumieniu. Wtyczka do Winampa jest do tego i tam jest opcja miksowania dzwieku z mikrofonu ze zrodlem.
  • #6 2492766
    Mishot
    Poziom 24  
    Brick_G napisał:
    Od takich rzeczy to jest Winamp np. jesli chcesz to nadawac w strumieniu. Wtyczka do Winampa jest do tego i tam jest opcja miksowania dzwieku z mikrofonu ze zrodlem.

Masz rację! ALE!
    dam nagrywanie z karty i wtedy musze zaznaczyć "What u Hear" i znowu nie zaznacze mikrofonu żeby jego też brał pod uwagę! bo w shoutcascie jest tylko wyciszanie mikrofonu czyli znowu musze słyszeć siebie w głośnikach(mikrofon)(mikrofon musi mieć odznaczone wycisz...)
    więc wracamy do początku...
REKLAMA