logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CC700+LPG - trudności z odpalaniem po dłuższym postoju, strzały w silniku

Adam700 30 Mar 2006 15:58 1401 3
REKLAMA
  • #1 2475038
    Adam700
    Poziom 22  
    Ocena: 61
    WITAM.

Dawno mnie tu nie było ale znów mam problem z moim CC700.

Otóż auto stoi pod chmurką (nie ma znaczenia czy dzień czy dwa) i jest tak że jeżeli wsiądę do niego i kręcę rozrusznikiem bez podania gazu to auto zapala, a jeżeli włączę zapłon i centralka poda gaz do silnika przez chwile i dopiero kręcę żeby odpalić wtedy pojawia się problem że auto nie chce dłuższy czas zapalić tylko łapie na jeden cylinder i strzela przy tym. Dłuższe krecenie powoduje ze zapala ale po wielu probach. Natomiast jak wsiade i pale bez podania gazu wtedy pali tyle ze w trakcie krecenia musze wcisnac pedał gazu. Po odpaleniu auto przykopci troche na niebiesko i czuc zapach tak jakby spalanego plynu chlodzacego.
    Uszczelke pod glowica wykluczam bo plynu jednak nie ubtwa, tem silnika jest w normie, wentylator sie załącza tez normalnie, moc tez jest ok,spalanie gazu w normie, obroty wolne tez sa ok ale nie wiem co moze spowodowac ten problem palenia po dłuższym postoju

Jezeli auto jest cieple czy gorace tego problemu nie ma
    Powiem tylko ze swiece i kable nowe, filtr gazu nowy. a na benzynie auto nigdy nie palilo.

Jezeli ktos wie co moze byc to dzieki za pomoc

Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #2 2475174
    adjar
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    "Powiem tylko ze swiece i kable nowe, filtr gazu nowy. a na benzynie auto nigdy nie palilo."
    Czy to znaczy ze nie chcialo palic, czy ze nigdy nie probowales? Moze warto by bylo zalac troche i sprawdzic.
    Te objawy moga sugerowac ze autko sie troche zalewa na zimnym. Moze to byc spowodowane albo np. za wolnym zaplonem (ale Ty chyba masz elektroniczny?) albo slaba iskra. Skoro uklad zaplonowy masz ok (nowe kable , swiece) - to moze warto by bylo sprawdzic
    - po pierwsze, czy akumulator dobrze naladowany (ewentualnie naladowac go w domu i sprawdzic, czy jak jest napchany, tez sa problemy)
    - po drugie oczyscic kontakty i sprawdzic kable masy, zasilania itd.
  • REKLAMA
  • #3 2475307
    Adam700
    Poziom 22  
    z benzyna jest tak ze nie palilem go nigdy na benzynie bo sie zalewał i ogolnie zle chodzil a na LPG w mrozy raz i palil.
    Teraz tylko jest ten problem z rozruchem zimnego silnika(pod warunkiem ze krece od razu bez czekania az pod centralka gaz do silnika).
    Dodam jeszcze ze czujnik zaplonu przeczyszczony a cewka zamieniona takze to na bank jest dobre.
    A o jakie kable zasilania chodzi?bo masa jest ok

Auto jak juz zapali to caly dzien jest ok. a to samo bedzie nastepnego dnia jak postoi zimne na parkingu. Krece bez podania gazu to zapali a podam gaz i juz mam gwarantowane kilkanascie krecen zanim zapali

Dodano po 31 [sekundy]:

z benzyna jest tak ze nie palilem go nigdy na benzynie bo sie zalewał i ogolnie zle chodzil a na LPG w mrozy raz i palil.
    Teraz tylko jest ten problem z rozruchem zimnego silnika(pod warunkiem ze krece od razu bez czekania az pod centralka gaz do silnika).
    Dodam jeszcze ze czujnik zaplonu przeczyszczony a cewka zamieniona takze to na bank jest dobre.
    A o jakie kable zasilania chodzi?bo masa jest ok

Auto jak juz zapali to caly dzien jest ok. a to samo bedzie nastepnego dnia jak postoi zimne na parkingu. Krece bez podania gazu to zapali a podam gaz i juz mam gwarantowane kilkanascie krecen zanim zapali
  • #4 3093343
    Adam700
    Poziom 22  
    No niestety panowie, wszystko zostalo sprawdzone, uszkodzona byla masa, ktora naprawilem ale samochod po dluzszym postoju nadal nie pali.A jak juz odpali to w saplinach czuc zapach spalonego gazu i plynu chlodniczego, z tym ze poziom oleju i plynu jest ok.Nie wiem co moze byc jeszcze nie tak ale podejrzewam ze to moze byc uszczelka pod glowica.
REKLAMA