logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Winampa i Shoutcast do nadawania muzyki i głosu?

gorpek 31 Mar 2006 16:15 1476 1
REKLAMA
  • #1 2478596
    gorpek
    Poziom 11  
    Witam mam problem z radiem Internetowym. Mam wykupiony serwer Shout Cast. Chce nadaac z Winampa i wychodzi mi to jesli z zakladki Input mam wybrane: Winamp(Rencommendec) jednak nie słychac tego co mówie. Wiem ze aby bylo mnie słychac trzeba wybrać SoundCadr Input natomiast jestli to wybiore nie wiem czy wybrac Mikfoon czy Line Input jednak na tym jesli wybiore mikrofon czasami mnei słychac ale nei słychac muzynki na Line Input nie słychac ani muzyki ani mnie. Co zrobic zeby bylo słychac muzyke i mnie ?? Mam Zintegorwana karte muzyczna to w czyms przeszkadza? moze jakos musze ja skonfigurowac tylko prosze napsiac jak. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2558893
    slluk
    Poziom 11  
    Witaj.
    Pierwsza sprawa to w nadajniku shoutcast w zakladce input musisz miec wybrana SOUNDCARD INPUT druga sprawa otwierasz mixery w tej samej zaklade powinien ci sie pojawic glowny mixer i mixer nagrywania. Co do tego drugiego we właściwościach dodajesz mu suwak Mikser stereo, i to jest twój głowny suwak w nadawaniu czyli on musi byc zaznaczony, wtedy sluchacz bedzie slyszal i muzyki i twojej mowy. kolejna sprawa to ustawianie dźwięku włącz sobie najostrzejszą muze jaką planujesz puszczać czyli np techno i teraz sprawdź jak sie czuknik natężenia głośności zachowuje w zakladce input powienien oscylowac w okolicy 0 dB, nigdy nie powienien miec non stop 0dB
    JEśli ciągle ma 0dB zmniejszasz natężenie dźwięku w mikserze nagrywania najpierw suwakiem mikser stereo pozniej jesli zjedziesz do pierwszej kreski i nie ma zadnego efektu to głównym suwakiem od sygnału nadawania dźwięku, jeśli i to nie pomaga zostaje ci suwak w winampie, ten na panelu utworów.
    Życze miłęgo grania
REKLAMA