logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router D-link DI-514 - brak internetu po podłączeniu, DHCP włączone, co zrobić?

mlody1024 31 Mar 2006 22:52 882 3
REKLAMA
  • #1 2480253
    mlody1024
    Poziom 11  
    Witam Szanowne forum. Mam otóż taki problem. Dostałem od kolegi router D-link DI-514 i chcę na nim postawić z kumplami sieć (gierki itp.).
    Mam połączenie z internetem poprzez sieć bezprzewodową. Jak podłącze wspomniany router to połączenie to ginie (adresy IP, Maska i brama są ok). Na routerze jest odpalone DHCP. Cóż mogę z tym fantem zrobić? Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2480284
    mpralat2
    Poziom 17  
    Po pierwsze i co chyba najwazniejsze ,ten router nie ma opcji pracy w trybie klient, tzn ze nie mozesz go bezposrednio podlaczyc do netu droga radiowa. Mozesz np kupic jakiegos access pointa i jego wyjscie podlaczyc do wejscia WAN routera i wtedy bedzie wszystko ok.
  • REKLAMA
  • #3 2480307
    mlody1024
    Poziom 11  
    Nie o to chodzi. Net ma każdy tylko mi chodzi o wewnętrzną sieć za pomocą tego routera bez dostępu do netu. Wystarczy tylko że go podepnę i internet pada na łeb. Internet mam za pomocą karty DWL-520+
  • #4 2480386
    mpralat2
    Poziom 17  
    Sprobuj skorzystac z konfiguratora sieci z windowsa i tam zaznacz ktore polaczenie jest Twoim polaczeniem internetowym. Byc moze bedziesz musial zaznaczyc opcje ze laczysz sie bezposrednio i udostepniasz lacze, zeby to zadzialalo. Ja bym tak probowal. Powodzenia
REKLAMA