logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ingersoll-Rand M30: Co oznacza komunikat CHANGE SETUP na panelu?

macieej47 01 Kwi 2006 12:34 2257 1
REKLAMA
  • #1 2481638
    macieej47
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Witam
    Może znajdzie się ktoś na forum kto mi pomoże. W zakładzie mamy dwa takie kompresory (jak w temacie) i narazie niekompletną dokumentacje (część zagineła), oba pracują bez zarzutu. Jednak w jednym z nich na panelu wyświetlany jest komunikat "CHANGE SETUP" oraz naprzemiennie z tym komunikatem podawane jest info o ciśnieniu sieci, czy oznacza to w tym wypadku zmień ustawienia ewentualnie zmieniono ustawienia? Druga sprawa to po prawej stronie na panelu ustawiane są parametry wyjściowe tj. ciśnienie dolne i górne z tym, że w rzeczywistości tych parametrów jest 4, dwa dla górnego i dwa dla dolnego - jak to rozumieć?
  • REKLAMA
  • #2 2487279
    andre772
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Mam starsze sprężarki tej firmy M55 z sterowaniem na TTL i regulatorem ciśnienia Festo. Mam też 4 nastawy ciśnienia na Festo po dwa dla każdego wyjścia. Pierwsze steruje "tłoczeniem" powietrza normalną pracą obciążenie-luz drugie zabezpiecza sprężarkę w razie awarii wyjścia pierwszego albo zablokowaniem zaworu przed przekroczeniem max ciśnienia i zadziałaniem zaworu bezpieczeństwa na zbiorniku seperatora.
    Niewiele ci pomogłem ale spróbuj poszukać na stronie http://www.ingersollrand.com/ jest tam dużo dokumentacji w formacie pdf albo skontaktuj się z firmą WIMTEC 0226521155 która prowadzi sprzedaż części do inngersolla. Od nich otrzymałem kompletną dokumentacje do mojej sprężarki wraz z katalogiem części zamiennych. W końcu gdzieś musisz kupować filtry, olej chłodzący itd i dostawca takich podzespołów musi mieć dostęp do dokumentacji. Powodzenia
REKLAMA