logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Fiesta 1.1 '95 Nie gaśnie kontrolka poduszki!!! :(

Michal3000 02 Kwi 2006 13:46 2752 6
REKLAMA
  • #1 2485085
    Michal3000
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Problem polega na tym ze po wymianie przełączników pod kierownicą zaczęła się cały czas świecic kontrolka od poduszki. Po włączeniu zasilania miga cały czas i nie gaścnie.
  • REKLAMA
  • #2 2485146
    Sławek62
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Czy w trakcie wymiany był odłączony akumulator?
  • REKLAMA
  • #3 2485191
    Michal3000
    Poziom 11  
    Tak akumulator był odłączony. Przed założeniem kierownicy, a miałem ją wypiętą z przewodów, dokonywałem testów przełączników i na krótką chwile musiałem podłączyc akumulator. Przed powtórnym założeniem kierownicy, podpięciem przewodów poduszki ponownie go odłączyłem.
  • REKLAMA
  • #4 2485602
    kubus4995
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Michal3000 napisał:
    Tak akumulator był odłączony. Przed założeniem kierownicy, a miałem ją wypiętą z przewodów, dokonywałem testów przełączników i na krótką chwile musiałem podłączyc akumulator. Przed powtórnym założeniem kierownicy, podpięciem przewodów poduszki ponownie go odłączyłem.

To lipa sterownik wykrył ingerencję w poduszkach żle że podłączyłeś 2 aku przy odłączonej poduszce,załapał przez to błąd,musisz jechać na wykasowanie błędów z SRS.
  • REKLAMA
  • #5 2485833
    Michal3000
    Poziom 11  
    Ok dziękuję za podpowiedz
  • #6 2487256
    ponar
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    Ford ma chyba samodiagnozę ile razy miga lampka.
  • #7 2487309
    kubus4995
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    ponar napisał:
    Ford ma chyba samodiagnozę ile razy miga lampka.

kolega sobie sam zrobił problem czytaj uważnie posty:D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Fordzie Fiesta 1.1 z 1995 roku po wymianie przełączników pod kierownicą pojawił się problem z ciągłym świeceniem i miganiem kontrolki poduszki powietrznej (SRS). Akumulator był odłączany podczas wymiany, jednak w trakcie testów przełączników podłączano go na krótko przy odłączonej kierownicy i przewodach poduszki. Sterownik SRS wykrył ingerencję w układ poduszek i zarejestrował błąd, co powoduje niegasnącą kontrolkę. Zalecane jest skasowanie błędów w systemie SRS za pomocą odpowiedniego urządzenia diagnostycznego. Dodatkowo, system samodiagnostyki Forda może wskazywać błędy poprzez liczbę mignięć lampki kontrolnej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA