Po "tradycyjnej" usterce tego telewizora związanej z uszkodzeniem trafopowielacza i procesora wymieniłem wspomniany trafopowielacz, BU 2515 oraz procesor TDA9394. Telewizor włączał się lecz nie można było go zaprogramować. Uszkodzonym okazał się procesor NICAM-u, który zwierał napięcie 5V. Po odłączeniu procesora od 5V telewizor zaprogramował się i wszystko wydawało się w porządku, jednak na drugi dzień po włączeniu TV zwariował" zaczął samoczynnie przełączać się na wejśice AV lub włącza stronę MENU z wyborem języka, przy tej okazji cały czas mruga dioda nie sygnalizując żadnego błędu (bo mruga non stop i to z różną częstotliwością a nawet jaskrawością). TV przy tym nie reaguje na pilota jednak reaguje na klawiaturę lokalną ale też bez żadnej logiki, np. wielokrotne naciśnięcie klawisza +P powoduje, że można uzyskać na obrazie program, który dzień wcześniej zaprogramowałem ale pilot nie reaguje a dioda cały czas mruga. Wylutowałem procesor NICAM-u, (który się grzał) i jest tak samo. POMOCY!