logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C75 – gdzie pobrać sterownik IrDA Wireless Connection do przesyłania danych?

Lestur 18 Maj 2006 15:10 1726 8
  • #1 2638088
    Lestur
    Poziom 11  
    Mam problem. Dostalem w ofercie Siemensa C75. Dokupilem Irda Wireles Connection do przesylania przez podczerwien i nie ma na tej plycie sterownika do tego modelu. Jak go sciagnac? Prosze o linka. Z gory wielkie dzieki! Moj adres: lestur(_at_)wp.pl
  • #2 2638151
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Zainstaluj irdę na sterach windowsa i nic więcej nie trzeba żadnych dodatkowych sterowników.
    pozdr
  • #3 2639855
    Lestur
    Poziom 11  
    Dzieki, ale nie dziala. Siemens krzyczy, ze nie ma urzadzenia. Co dalej, blagam, pomocy. Mysle, ze jednak brakuje w kompie tego sterownika Slemens C75.
  • #4 2640286
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    sciagnij program mobile-phone manager z oficjalnej strony siemens-benq, najlepiej najnowsza wersja
  • #5 2641036
    bisti
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam

Powtorze za ZAHYRem, sciagnij sobie mobile phone manager.
    Ja mam wersje 3.05.28.51.0 i wszystko dziala ok, ze starsza wersja programu nie chcial dzialac, wiec szukaj jak najnowszej.

Pozdrawiam
  • #6 2641040
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Jesli to ta irda o ktorej mysle to mozesz miec problem. Mialem takie, ktore dzialaja tylko poprawnie na USB 2.

EDIT:
    Ja korzystam z SiMoCo i VSFE.
    http://allsiemens.com/soft/
  • #7 2655157
    Lestur
    Poziom 11  
    Irda dziala, tylko nie mam sterownika do Simensa C75. Gdzie go znalezc?

Dodano po 3 [minuty]:

Mam jeszcze jeden problem. Mianowicie, kiedy chce wlaczyc nagrywanie kamera, to wyskakuje mi, ze jest blad. Czy juz go szlag trafil?
  • #8 2655891
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Lestur napisał:
    Irda dziala, tylko nie mam sterownika do Simensa C75. Gdzie go znalezc?

Nie potrzeba sterownika do tego telefonu!!

Lestur napisał:
    Mam jeszcze jeden problem. Mianowicie, kiedy chce wlaczyc nagrywanie kamera, to wyskakuje mi, ze jest blad. Czy juz go szlag trafil?

Wylacz i wlacz telefon.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Siemens C75 oraz moduł IrDA Wireless Connection do przesyłania danych przez podczerwień, jednak nie może znaleźć dedykowanego sterownika do tego modelu na dołączonej płycie. W odpowiedziach podkreślono, że nie jest wymagany osobny sterownik dla telefonu Siemens C75 – wystarczy zainstalować standardowe sterowniki IrDA systemu Windows. Zalecane jest również pobranie najnowszej wersji programu Mobile Phone Manager ze strony Siemens-Benq, który poprawnie obsługuje połączenia z telefonem. Wskazano, że problemy mogą wynikać z niekompatybilności samego modułu IrDA, zwłaszcza jeśli jest on przeznaczony do USB 2.0. Dodatkowo, pojawił się link do forum z dyskusją na temat problemów z IrDA i telefonem Siemens C75, gdzie użytkownicy potwierdzają, że problem leży po stronie modułu IrDA, a nie telefonu. W kwestii błędu przy nagrywaniu kamerą nie udzielono jednoznacznej odpowiedzi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA