logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LiteOn 1653s "zbyt duży bufor" nie nagrywa DVD!

adik1987 04 Kwi 2006 09:15 1484 3
REKLAMA
  • #1 2490979
    adik1987

Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witajcie

Mam problem z tą Nagrywarką. Nie nagrywa płyt DVD. Jak próbuje nagrać cokolwiek w Nero i wyświetla mi "zbyt duży bufor" dotyczy to tylko płyt DVD+R i DVD-R. Przy nagrywaniu przez Alcohola 120% nagrywa bez problemowo. W nagrywarce mam softa CSOT (najnowszy).

Proszę o pomoc i pozdrawiam
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !

Konto firmowe:
    LOGINSTAL S.C.
    Wiosny Ludów 95/7, Katowice, 40-373 | Strona WWW: www.loginstal.pl
  • REKLAMA
  • #2 2493186
    gregor7pl
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Podaj jakiej wersji Nero uzywasz. Jesli jest to wersja 5 i starsza to mozesz miec problemy z DVD, bo te wersje slabo wspieraja nagrywanie tych plyt.

Jesli masz wersje 7 to tez niedobrze, jest to wersja rozwojowa z wieloma bledami.

Polecam 6tke, dobrze wspiera nagrywanie DVD i obsluguje wszystkie nagrywarki dostepne na rynku. Oczywiscie pamietaj aby uaktualnic do najnowszej wersji (update do sciagniecia za darmo z www.ahead.de).

Po updacie pamietaj na wszelki wypadek posprawdzac czy preferencje nagrywarki (Recorder->Choose Recorder i opcje) oraz preferencje Nero (File->Preferences) nie maja jakis absurdalnych wartosci, np ultrabuffer jest najbezpieczniej ustawic na wartosc automatic.
  • REKLAMA
  • #3 2497793
    adik1987

Poziom 12  
    Ocena: 6
    Próbowałem każde nero i nic 5 6 nawet 7 i nic. Nagrywarka była czyszczona sprężonym powietrzem nie żadnymi płytami bo słyszałem że niszczą soczewki.
    Konto firmowe:
    LOGINSTAL S.C.
    Wiosny Ludów 95/7, Katowice, 40-373 | Strona WWW: www.loginstal.pl
  • #4 2497898
    jerzykkk
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Nie napisales jaki masz system operacyjny. Czyszczenie nagrywarki nie ma sensu skoro nagrywa innymi programami. W ktorym dokladnie momencie wyskakuje Ci ten komunikat?
REKLAMA