logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować zmianę tapety w Windows XP po usunięciu trojana?

belliall 04 Kwi 2006 16:53 3404 4
REKLAMA
  • #1 2492470
    belliall
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Wiem ze post ten sie powtarzal ale przejzalem wszystkie znalezione przezemnie wczesniej napisane posty. niestety w zadnym z nich nie znalazlem rozwiazania mojego problemu. Problemem jest (tak jak w temacie) zmiana tapety pulpitu. Zlapalem trojanka ktory narobil troche szkod, w tym wlasnie zablokowal mozliwosc zmiany tapety ( czarny ekran z napisem w dolnym prawym rogu ''Your computer is in Danger'' caly napis pokazany na obrazku ktory zamieszczam pinizej), we wlasciwoscach ekranu ( pole zmiany tapety jest nieaktywne). Zmiana wpisu w rejestrze w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop niedaje zadnych efektow. Jezeli ktos moglby mi w jakikolwiek sposob pomoc bede bardzo wdzieczny. Aha wirusa juz niemam, wszystkie pliki zainfekowane usuniete, log tez jest czysty, dodatkowo wirus wylaczyl mi mozliwosc wlaczenia Menadzera zadan. To glowne problemy jakie dotychczas zauwazylem, z menadzerem sobie poradzilem i pobralem z sieci program, zostala tylko zmiana tapety.

Sorki za brak polskich znakow ale brak ich na komputerze na ktorym pisalem post.

Jak odblokować zmianę tapety w Windows XP po usunięciu trojana?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2492722
    seta1
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    Witam
    Skopiuj to do pliku textowego, zmień rozszeżenie na .reg i kliknij dwa razy na tym pliczku, to włączy Ci menadżera zadań

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
    "DisableTaskMgr"=-

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
    "DisableTaskMgr"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
    "DisableTaskMgr"=-
  • REKLAMA
  • #4 2492803
    belliall
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Niestety tapeta niezmieniona ale udalo sie odblokowac okno wlasciwosci ekranu.

Dodano po 12 [minuty]:

Dzieki PAULIN za ta stronke, choc juz na niej bylem przeoczylem kilka waznych informacji. Niestety Menadzera zadan niemam nadal ale zastepczy program spisuje sie ruwnie dobrze za to wszystko zwiazane z tapeta wrocilo do normy.

Never FORMAT C: ....
  • #5 2493033
    slawecki
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    A może skorzystaj z opcji przywracania systemu. Następnie sprawdź komputer anty wirusem i wywal pozostałości po świństwie.
REKLAMA