logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N-Gage: Jak odzyskać kontakty i SMS-y po przywróceniu ustawień fabrycznych?

ajsek 04 Kwi 2006 17:29 1596 11
REKLAMA
  • #1 2492574
    ajsek
    Poziom 12  
    Sytuacja nie wyglada za ciekawie ale przedstawie all od poczatku.
    Nazbieralo mi sie w skrzynce odbiorczej ok 3500 smsow... Dochodzily bez problemu wiec ich nie kasowalem, ale od jakiegos czasu poajwil sie problem ze nie dzownil dziwek przy nich, wiec zaczalem kasowac rozne dane. Jednak telefon zaczal coraz gorzej dzialac... przy usuwaniu widomosci pojawial sie "brak pamiecie, usun zbedne dane" Mialem wykasowane wszystko:tapety itp... Wpadlem na pomysl przywrocenia ustawien fabrycznych. noi po tej operacji telefon wlacza, wpisuje pin, kod blokady, noi jak pokazuje sie glowny ekran wyskakuje Aplikacja Zamkanieta SysApwp i telefon sie restartuje.
    Pomoglo by napewno wgranie nowego softa, tylko chodzi o mozliwosc zgrania danych tj. kontkatow (bardzo wazne) oraz wiadomosci.
    Czy przy wlaczeniu telefonu gdzie wpisujemy pin oraz kod blokady mozna sie w jakis sposob skomunikowac z telefonem aby przekopiwoac dane.
    Prosze o rady... Dane sa naprawde bardzo wazne. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2492590
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    wiesza sie własnie przez te dane jesli zwyklym kablem i programami do noki nie zgrasz to nie sadze zeby fon ruszyl by bez utraty ich...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #3 2492598
    ajsek
    Poziom 12  
    tylko tutaj pytanie czy telefon skomunikuje sie z poziomu wpisywania kodu PIN... kablem, bluetooth... czy jest jakas mozliwosc wlaczenie bluetooth z takiego poziomu?
  • #4 2492671
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    jeśli już to tylko kabelek włącz kome bez karty sim i spróbuj skopiować dane
  • #5 2492718
    educate
    Poziom 2  
    Spróbuj go zresetować z menu
  • REKLAMA
  • #6 2492730
    ajsek
    Poziom 12  
    NOOKIA: a komunkowales sie kiedys z ngage poprzez kabel? w jakim programie? kabel standardowy na USB?

educate: do menu nie moge wejsc, to telefon dziala normalnie przez 2-3 sekundy, chyba ze o czyms innym mowisz, na czym polega reset z menu...
  • REKLAMA
  • #7 2495782
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    educate napisał:
    Spróbuj go zresetować z menu

Przeczytaj dokładnie jeszcze raz pierwszy post, a następnie to co napisałeś.
  • #9 2500095
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Nie bede zakładał nowego tematu wiec pisze w tym zeby jeszcze bardzeij nie zasmiecac tego forum.Jak mozecie to powiedzcie co mam zrobic z n-gage jak sformatowalem karte bna kompie przypadkiem i teraz mam format "fat" i moge miec "fat32" jak mam wgrac explorera do tej nokii???. Sformatowałem tą karte na poziomie telefonu ale i tak nie pomogło niby są foldery takie jak kiedys : system ,sound,i inne ale jak wzuce explorera do folderu apps to w telefonie go nie wykrywa ze jest jakas aplikacja. Doradzcie mi co mam zrobic.
  • #10 2791015
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 3072471
    foxik33
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Siemka

Jak Ci się uda go włączyć to wpisz mu kod " *#7370# "
    , jest to kod na format który powinien Ci pomóć , a danych nie odzyskasz.

Pozdro
  • #12 3072519
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Kolego dopisujesz się w starych postach o N-GAGE bez sensu.Myślisz że ci ludzie pamiętaja że mieli taki problem chociaż?Wyluzuj troszeczkę bo za takie coś otrzymuje się warna.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia N-Gage z problemem zawieszania się po przywróceniu ustawień fabrycznych, objawiającym się komunikatem "Aplikacja Zamkanieta SysApwp" i ciągłymi restartami. Przed resetem w telefonie było około 3500 SMS-ów, co powodowało brak pamięci i problemy z działaniem dźwięków powiadomień. Próby odzyskania kontaktów i wiadomości po resecie są utrudnione, ponieważ telefon działa tylko przez kilka sekund i nie można wejść do menu. W dyskusji sugerowano podłączenie telefonu kablem USB bez karty SIM, aby spróbować skopiować dane, jednak komunikacja z telefonem na poziomie wpisywania kodu PIN jest wątpliwa. Wspomniano o możliwości użycia programów takich jak FExplorer do usunięcia zbędnych danych przed resetem oraz BkUp contacts do tworzenia kopii zapasowych kontaktów i SMS-ów. Zalecano także wykonanie formatu telefonu kodem *#7370#, jednak z utratą danych. Wskazano, że bez wcześniejszego backupu odzyskanie danych jest praktycznie niemożliwe. Dodatkowo poruszono problem formatu karty pamięci (FAT vs FAT32) i instalacji aplikacji na N-Gage, co może wpływać na funkcjonalność urządzenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA