logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić kabel C65 do komunikacji Siemens C62 z FLASH PROGRAMMER?

mati261 04 Kwi 2006 20:19 1032 6
REKLAMA
  • #1 2493127
    mati261
    Poziom 2  
    Otóż problem jest taki: mam siemens C62 z uwalony softem angielskim V16, posiadam kabel od C65 który w wtyczce od telefonu posiada nastepujące połączenia:
    Pin 1 - czerwony kabel
    Pin 2 - czarny kabel
    Pin 3 - pomarańczowy kabel
    Pin 4 - biały kabel
    Pin 5 - niebieski kabel
    Pin 6 - zielony kabel
    Pin 7 - żółty kabel
    Wiem że trzeba podłączyć 12 V pomiędzy GND (-) a pin 12 (+). Jak przerobić ten kabel żeby telefon komunikował się z programem FLASH PROGRAMMER.
  • REKLAMA
  • #2 2496099
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1418
    Polecam strone www.fks.pl dział forum i opcja szukaj Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2547138
    malolat50
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ściągnij sobie V klay-a albo friea i wszystko i jakie 12V??? pod pin 1 i 2 podłączasz od 3,6V do 4,5V a nie 12V!! minus na pin 1
    może się komunikować baz ciętego TP ale prędzej bedzie trzeba ciachnąć

pozdrawiam
  • #4 2547161
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2090
    malolat50 napisał:
    ściągnij sobie V klay-a albo friea i wszystko i jakie 12V??? pod pin 1 i 2 podłączasz od 3,6V do 4,5V a nie 12V!! minus na pin 1

pozdrawiam

Chłopie przeczytałem parę Twoich postów i normalnie rozpacz mnie ogarneła... :(
    jezeli nie masz o czymś pojęcia to poprostu nie pisz nic a jak lubisz pisać to otwórz sobie worda i pisz do woli :)

Siemens C62 to nie jest siemens tylko SE o ile wiesz co to jest SE ;)
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 2547665
    mati261
    Poziom 2  
    malolat50 napisał:

pozdrawiam
    ]
    Boże skąd na ty forum są tacy ludzie jak ten ???? Prosiłem o pomoc a ten Pan mnie poprostu rozśmieszył
  • #6 2547694
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    tino jest ok ja należę do bardziej radykalnych ale całkowicie się z nim zgadzam falsh programmer może spowodować że uziemisz swoją
    słuchawe na amen ten fon najlepiej jest obsługiwany właśnie przez ustrojstwo do SE a zowie sie Cruiser moim zdaniem bez niego to lepiej pogrzebać w piasku niż w C62

regards fantomas
  • REKLAMA
  • #7 2547936
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    MT Box SE - tez jest na tego kameleona

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy modyfikacji kabla C65 w celu komunikacji telefonu Siemens C62 z programem FLASH PROGRAMMER. Kabel C65 posiada 7 przewodów przypisanych do pinów w wtyczce telefonu, jednak użytkownik nie jest pewien, jak poprawnie podłączyć zasilanie i sygnały, zwłaszcza kwestię podania 12 V między GND a pin 12. W odpowiedziach podkreślono, że C62 to model SE, a nie klasyczny Siemens, co wpływa na sposób komunikacji. Zasugerowano, że do programowania C62 lepiej używać dedykowanych narzędzi, takich jak Cruiser lub MT Box SE, gdyż FLASH PROGRAMMER może uszkodzić telefon. Wskazano również, że zasilanie nie powinno być 12 V, lecz raczej 3,6 V do 4,5 V między odpowiednimi pinami, z masą na pinie 1. Zalecane jest korzystanie z forów specjalistycznych oraz dedykowanych urządzeń do obsługi SE, gdyż modyfikacja kabla C65 i próby komunikacji z FLASH PROGRAMMER są ryzykowne i mogą prowadzić do trwałego uszkodzenia telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA