logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LaserJet IIIp - jak poprawić jakość druku po wymianie tonera?

lilyann 05 Kwi 2006 12:47 1172 4
REKLAMA
  • #1 2495190
    lilyann
    Poziom 11  
    Witam

Wymieniłem toner z bebnem na nówkę i objawy nie ustąpiły. Co zrobić żeby nie szarzył kartek? Poza tym to drukuje normalnie.
  • REKLAMA
  • #2 2495610
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam

A czy przed wymianą było tak samo?

I jescze jedno : robiłeś konserwację drukarki? Jak nie to zrób powinno pomóc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2496043
    lilyann
    Poziom 11  
    właśnie dziwne, bo wcześniej było inaczej , tzn. robiło pasy szare ale nie na całej szerokości. Nowy robi szarą całą kartkę. Jeśli konserwacja polega na przeczyszczeniu to to zrobię.
  • REKLAMA
  • #4 2496455
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6157
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Drukarki, kserokopiarki i plotery
  • #5 2498953
    lilyann
    Poziom 11  
    już coś nieco zbadałem. Wiem że to nie wina wałka światłoczułego, ani tego czarnego zbierającego toner. Mówię o kartridżu. Toner jest przeterminowany 10lat dokładnie. CO może być nie tak? sam proszek czy może jakaś listewka itp. ? Wałek z nowego kartridża przełożony do starego sprawuje się dobrze, tzn. zbiera niepotrzebny toner z wałka przy pokręcaniu ręcznie. No ale w nowym jest full tonera.

Zbadałem jeszcze że nie ma znaczenia ta jedna listewaka przykręcana przy wlocie do pochłaniacza zuzytego tonera. W sumie więc wziąłem stary toner, przełożyłem nowy zbornik z proszkiem i wałek do starego. Ale nadal nie wiadomo co powoduje to szarzenie w tym kartridżu. Może ten magnes pod tą listewką? Wie ktoś co powoduje że kartridż w idealnym stanie wizulanym, dziewiczy, tak się zachowuje?

W ogóle, nie wiem po co przeniesiono ten watek z drukarek do tego działu. Przdzież tutaj jest o mydle i powidle

Pisanie postu pod postem.
    Należy używać przycisku ZMIEŃ.
    Scaliłem dwa posty. [h]
REKLAMA