logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam prostego programu do edycji zdjęć z cyfrówki, darmowego lub płatnego

obet 24 Maj 2003 02:00 3946 22
REKLAMA
  • #1 224911
    obet
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    jak w temacie -ma ktoś namiary na jaki darmowy(albo płatny ale dobry) program do poprawiania zdjęć -coś prostego bez zbędnych bayeróf a za razem funkcionalny :!: :?: :!:
  • REKLAMA
  • #3 225172
    olcha0098
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Najlepszy jest ArcSoft Panorama Maker 3, bardzo prosty i ma pare funkcji takie jak rozjaśnianie, przyciemnianie zdjęć, dodawanie kontrastu, obrót itp.
  • #4 225184
    Nemo
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    Ze skanerami dodawany jest czasami darmowy Corel 6.0. albo nawet 7.0. W Photopaint'cie można sporo zrobić. Poza tym z aparatami dostarczane są czasami bardzo ciekawe programy do obróbki zdjęć.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 225296
    elbob
    Poziom 32  
    Ocena: 117
    Witam.
    Ja używam Ulead Photo Express 3.0 SE (jest już v.4.0), otrzymałem go przy zakupie skanera (darmowy).
    Trochę się nim bawiłem i jestem zadowolony.
    Zaglądnij tutaj.
    http://www.ulead.co.uk/pe/runme.htm
    Polecam.
    elbob
  • REKLAMA
  • #6 225310
    Sławomir Odrowski
    Poziom 2  
    Poszukaj na płytach Niezbędnika Komputer Świata. Myślę, że IrfanView cię zadowoli.
  • #8 225489
    elbob
    Poziom 32  
    Witaj.
    Wypróbuj ten prosty i darmowy. Może Ci wystarczy (modyfikacja pięciu parametrów).
    Pozdrawiam.
    elbob
    Załączniki:
    • DCEnhance 1.3.rar (569.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 225619
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6497
    Polecam DCEnchancera, ten program na prawdę potrafi zdziałać cuda. Potrafi zrobić niemal idealne zdjęcie z nieostrego i niedoświetlonego oryginału. Jestem na prawdę pod wrażeniem możliwości tego programu.
  • #10 225848
    Alarmus
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Z pakietu ACDSEE 5.0 FotoCanvas.
    Bardzo dobrze nadaje się do obróbki zdjęć i nie jest przeładowany zbędnymi opcjami tak jak Corel czy Adobe PhotoPaint.
    Znajdziesz w necie do niego spolszczenie, w razie czego mam - ale to ostatnie to na priv.
  • #11 225916
    Alarmus
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    elbob napisał:
    Witaj.
    Wypróbuj ten prosty i darmowy. Może Ci wystarczy (modyfikacja pięciu parametrów).
    Pozdrawiam.
    elbob

Coś ten plik z załącznika jest uszkodzony, ściągnąłem program z innego miejsca.
  • #12 225941
    obet
    Poziom 18  
    dzięki za wyczerpujące odp.art soft fakt dobry ale np. po. dodaniu kontrastu albo rozjaśnieniu spada jakość i trzeba mazać ręcznie .DCEnchancer faktycznie jest extra.ja wraz z aparatem dostałem takie jak photo montage photo fantasy itp. z art soft-u ale nie jestem z nich zadowolony. jeszcze nie zainstalowałem programików ze strony podanej przez rafusp .jeszcze mam jedno pytanko a jest coś co by likwidowało klatkowanie krótkich filmów z aparatu??
  • #13 226047
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Hmmm - 602Photo z paklietu 602Software (taki odpowiedenik office) - moza ladnie/wygodnie zmieniac podstawowe parametry, ale ma tez niezly automat do poprawy jakosci zdjec.
  • #14 226076
    elbob
    Poziom 32  
    Alarmus napisał:
    elbob napisał:
    Witaj.
    Pozdrawiam.
    elbob

Coś ten plik z załącznika jest uszkodzony, ściągnąłem program z innego miejsca.

Witaj.
    Właśnie ściągnąłem żeby sprawdzić czy faktycznie coś nie działa jak napisałeś.
    Okazało się, że wszystko działa i jest w porządku.
    Może podczas ściągania usiadł Ci komar na drutach :?:
    Pozdrawiam.:wink:
    elbob
  • #15 226383
    detonator
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    kazdy z wyzej wymienionych jest dobry , ale ACDsee w 5 wersji ma tez multum mozliwosci i jest prosty, szkoda tylko ze nie po polsku ale moze to sie zmieni :P

_________-
    wyzeruj konto - ulatwisz prace bankom
  • REKLAMA
  • #16 226401
    olcha0098
    Poziom 28  
    detonator napisał:
    kazdy z wyzej wymienionych jest dobry , ale ACDsee w 5 wersji ma tez multum mozliwosci i jest prosty, szkoda tylko ze nie po polsku ale moze to sie zmieni :P

_________-
    wyzeruj konto - ulatwisz prace bankom

Ale są do niego nakładki pl jak i do fotocanvas itp. Jak chcesz to moge tutaj wrzucić.
  • #18 226661
    obet
    Poziom 18  
    Dzięki nakładki pl do tego co mam -już mam .-Do acdse jest tylko do przeglądarki a reszte programów i pomoc jest england a piszą że wszystko jest free -kłamczuszki!!!!!tylko gdzie jest za nie frico ?? ??i za ile??
  • #19 226735
    olcha0098
    Poziom 28  
    obet napisał:
    Dzięki nakładki pl do tego co mam -już mam .-Do acdse jest tylko do przeglądarki a reszte programów i pomoc jest england a piszą że wszystko jest free -kłamczuszki!!!!!tylko gdzie jest za nie frico ?? ??i za ile??
    Jak tylko do przeglądarki. Ślepy jesteś zobacz na tą strone co dałem tam jest przecież też do FotoCanvas i do FotoAngelo!!!!!!!
  • #20 227294
    obet
    Poziom 18  
    faktycznie bez urazy przepraszam są polskie nakładki na angelo i kawans .nie trzeba od razu tak ostro jestem tylko człowiekiem a nie komputerem mogę przecież się omylić -jeszcze raz sorry olcha 0098.
  • #21 227372
    olcha0098
    Poziom 28  
    Nic nie szkodzi :) Ale pisałem wcześniej że są nakładki do FotoCanvas itp :)
  • #22 227390
    klopacinski1
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    cześć

jako ze to grafika rastrowa to proponuje jeden z najlepszy na rynku Adobe Photoshop moze nie prosty ale cuda mozna robic

pozdrawia krzys
  • #23 227865
    obet
    Poziom 18  
    z adobe photoshop mam czwórkę i ten jeszcze jest ok. ale następne- ,wydają się za skomplikowane dla przeciętnego pożeracza bułek, a pożytek nie jest aż tak wielki przynajmniej jeśli dąży się do poprawy zdjęcia a nie zniekształcenia .Pasuje on bardziej dla karykaturzystów
    w zasadzie wystarczający jak dla mnie jest DCEnhance robi dokładnie to czego się od takich typków wymaga

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując prostego i funkcjonalnego programu do edycji zdjęć cyfrowych, użytkownicy polecają zarówno darmowe, jak i płatne rozwiązania. Wśród darmowych wskazywano m.in. IrfanView, DCEnhancer, 602Photo z pakietu 602Software oraz programy dołączane do skanerów, takie jak Corel PhotoPaint 6.0/7.0 czy Ulead Photo Express 3.0 SE (dostępny także w wersji 4.0). DCEnhancer wyróżnia się zdolnością poprawy jakości zdjęć, zwłaszcza w przypadku nieostrych i niedoświetlonych obrazów. Z pakietów komercyjnych rekomendowano ArcSoft Panorama Maker 3, ACDSee 5.0 z dodatkiem FotoCanvas oraz Adobe Photoshop (w wersji 4.0), choć ten ostatni jest uznawany za bardziej skomplikowany i przeznaczony dla zaawansowanych użytkowników. W dyskusji pojawiły się także informacje o dostępności polskich nakładek językowych do ACDSee i FotoCanvas, co ułatwia korzystanie z tych programów. Użytkownicy zwracali uwagę na prostotę obsługi, podstawowe funkcje takie jak rozjaśnianie, przyciemnianie, kontrast, obrót oraz automatyczne poprawianie jakości zdjęć. Wątpliwości dotyczyły jakości po edycji (np. spadek jakości po dodaniu kontrastu) oraz dostępności darmowego oprogramowania bez ukrytych kosztów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA