logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta DVD-001 – nie odczytuje płyt DVD, pytanie o rezystory i wymianę głowicy

rimax 05 Kwi 2006 20:32 1808 4
REKLAMA
  • #1 2496925
    rimax
    Poziom 12  
    Witam
    do tej pory niemiałem problemów ale pojawił mi sie nabytek po domowych serwisach .

czyta wszystko oprucz dvd , wyjatkami czasem zacznie czytac dvd i sie zawiesi , prosze o wskazówki ktory z rezystorów jest od dvd a ktory od cd , i jak szukac do niego głowicy zastepczej i gdzie .

pozdrawiam i prosze o wyrozumiałosc i jakoms pomoc ;)
    Załączniki:
    • Manta DVD-001 – nie odczytuje płyt DVD, pytanie o rezystory i wymianę głowicy Zdjęcie(26).jpg (12.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2497190
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    jeżeli ma dwa lata to pewnie już wszystko co mógł ,nowe po 150 zł co tu naprawiać
  • REKLAMA
  • #3 2500192
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2921045
    artelektron
    Poziom 23  
    Ocena: 49
    Witam
    Mam prośbe do kolegi @rimax mógłbyś zrobić fotke jak masz podłączoną taśme miedzy laserem a płytą główną ??
    Modeluje taśme w rózne strony i nie moge dojśc do ładu taśma blokuje mi przesuw lasera.
    z góry dzięki ,Prośbe również kieryje do innych
  • #5 2926598
    elek77
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    W większości tanich DVD stosuje się takie jak w załączniku prowadzenie taśmy (widok oczywiście z góry). Przerywaną czerwoną linią jest zaznaczona taśma dwustonnie przylepna, służy ona do przyklejenia taśmy laser-elektronika do dołu obudowy.
    Załączniki:
    • Manta DVD-001 – nie odczytuje płyt DVD, pytanie o rezystory i wymianę głowicy Rysunek2.jpg (31.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA