układ flesz tak mi powiedzieli jak dałem do naprawy chłopakom co niby sie znają na tel.Oddałem bo na ekranie są tylko 3 pasy-czer.-ziel/żuł' inic więcej nie działa.
tornado to box to serwisowania miedzyinnymi samsungów.
a ten reset to jedna z jego funkcji.
jesli nie masz boxa jakiegos to nie bardzo sam sobie pradzisz z tym.
lepiej podejsc do jakiegos serwisu i za jakies 30 zl powinni ci to zrobic.
pozdrawiam
tak czy tak albo ma zwore na gniezdzie lub na układzie ladowania - pada to chyba zawsze... ewentulanie flesh plus resety...
jednak bez sprzetu i wiedzy jak to zrobic nic sam nie poradzisz udaj sie do serwisu i przekaz to co tu im napisalismy:)
✨ W przypadku uszkodzenia pamięci flash w telefonie SGH C100, problem może objawiać się trzema pasami na ekranie i brakiem inicjalizacji urządzenia. Przyczyną może być zwarcie na złączu ładowania lub uszkodzenie układu ładowania, co powoduje przejście telefonu w tryb testowy. Rozwiązaniem jest zazwyczaj wymiana lub reset oprogramowania (softu) za pomocą specjalistycznego sprzętu serwisowego, takiego jak box Tornado, który umożliwia reset MMI. Koszt takiej usługi w serwisie to około 30 zł. Samodzielna naprawa bez odpowiedniego sprzętu i wiedzy jest trudna, dlatego zaleca się oddanie telefonu do serwisu wraz z informacją o możliwym zwarciu i potrzebie resetu lub wymiany softu. Wygenerowane przez model językowy.