logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - klawiatura nie działa, tylko klawisz zasilania reaguje

mirass1 06 Kwi 2006 15:38 3502 6
REKLAMA
  • #1 2499585
    mirass1
    Poziom 11  
    Witam.Problem jak w temacie działa tylko klawisz power tzn załancza tel i wył nic poza tym.Co moze byc powodem za wszelkie sugestje dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 2499757
    myczek
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    zacznijmy od tego w jaki sposob to sie stalo??
    zmieniales oprogramowanie
    po simlocku
    sprawdzales co jest w srodku
    .....
    a powodow moze byc tysiace
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2500292
    haller
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    Sprobuj wgrac tego flexa
    Załączniki:
    • v3_KEYPAD_FIX_FLEX.zip (542 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 7151485
    quito_maras
    Poziom 10  
    wiara pomocy :-) robiłem flesh motoroli v3 gdzie nie działały 4 klawisze i wgrałem takie coś: KEYPAD_FIX_FLEX.hs (to co wyżej kolega haller dał) i nie wiem jak wam to wytłumaczyć... klapka zamknięta to działa teraz jak by była otwarta i na odwrót... gdy mam klapkę zamkniętą to mogę dzwonić, słuchać muzyki, itd, a gdy klapkę otworzę to biały ekran (czyli tak jak powinno być gdy klapka jest zamknięta) wiecie może jak to znowu odwrócić żeby działało jak należy :]
  • REKLAMA
  • #5 7152584
    dejmon94
    Poziom 9  
    a nie zawiolgła ja tak miałem w v3 miałem w łazience duza wilgotnosc i telefon na hasiok
  • #6 7152686
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    odepnij boczne klawisze (prawdopodobnie zwarcie/zawilgocenie), jak odkleisz gorna szybke to zobaczysz zlacze ;)
  • #7 7153284
    quito_maras
    Poziom 10  
    nie nie zawilgła po prostu dzisiaj robiłem fleshowanie fona i wgrałem KEYPAD_FIX_FLEX.hs telefon przed działał dobrze ale po wgraniu pliku odwróciło się wszystko :] macie może jakieś pomysły żeby to przywrócić ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telefonem Motorola V3, w którym działa jedynie klawisz zasilania, a pozostałe przyciski klawiatury nie reagują. W dyskusji sugerowano możliwe przyczyny, takie jak uszkodzenie mechaniczne, zawilgocenie lub błędy oprogramowania. Proponowano wgranie poprawki oprogramowania KEYPAD_FIX_FLEX.hs, jednak po jej zastosowaniu pojawił się problem z odwróconą funkcjonalnością klapki (działa jakby była zamknięta, gdy jest otwarta i odwrotnie). Wskazano również na możliwość zwarcia lub zawilgocenia klawiszy bocznych, zalecając odłączenie ich i sprawdzenie złącza po zdjęciu górnej szybki. Problem może mieć podłoże zarówno sprzętowe (wilgoć, zwarcie) jak i programowe (flashowanie, błędne oprogramowanie).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA