logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można napełniać głowice w drukarce Canon BJC 7000?

szybki912 06 Kwi 2006 16:42 1146 2
REKLAMA
  • #1 2499806
    szybki912
    Poziom 11  
    Witam

Mam pytanie odnośnie ww drukarki czy wogule te głowice można nepełniać czy może w niej jest chip który rejestruje pusty katridż i blokuje możliwość ponownego użycia tak jak np w faxie philipsa?

Mam tę drukarkę i po napełnieniu głowicy czarnej dalej mruga pomaranczowa kontrolka a sterownik w kompie pisze ze nie ma tuszu.

W serwisie drukarka sygnalizowała pracownikowi błąd głowicy lewej (czarny tusz).
  • REKLAMA
  • #2 2632410
    chester3663
    Poziom 11  
    pojemnik z glowica jest podzielony na dwie czesci w prawej jest tusz (czarny) a w lewej powinien byc utrwalacz ja napelnilem go delikatnym plynem do udrazniania co daja w komplecie i drukarka dopiero zaczela dzialac sprobuj na pewno zadziala
  • #3 2633294
    suport
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Jeśli mruga kontrolka to jest ważne ile jest tych mrugnięć ale skoro w serwisie odczytali że jest to błąd głowicy to udrażnianie nic nie pomoże gdyż jest to uszkodzenie elektroniki głowicy.Zakup nowej jest to koszt ok 300 zł ale i tak się opłaca, drukarki z tej serii cieszą się bardzo dobrą opinią a wymiana na nową hmmm zastanowiłbym się czy warto wiemy jakie dziś produkuje się sprzęty- ma służyć góra 3 lata. Co do napełniania można owszem ale zależy jakim atramentem objawy po napełnieniu mogą być różne zwróciłbym uwagę na fakt że różne tusze mogą się zważyć w dyszach głowicy i wtedy zaleciłbym udrażnianie.
REKLAMA