logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FT232R – blokada stanu suspend, konfiguracja CBUS i RI, zasilanie układu

Nothriel 06 Kwi 2006 21:09 1218 2
REKLAMA
  • #1 2500784
    Nothriel
    Poziom 11  
    mam taki problem: chciałbym zablokować stan suspend tak abymój układ nie był odcinany od zasilania???
    czy wystarczy jeśli jedno z wyjść CBUS skonfiguruje jako Sleep i podłącze do wejścia RI?
    W dokumentacji znalazłem taki opis:
    Sleep: "Goes low during USB suspend mode. Typically used to power down an external TTL to RS232 level converter I.C. in USB to RS232 converter designs."
    RI: "Ring Indicator Control Input. When remote wake up is enabled in the internal EEPROM taking RI# low can be used to resume the PC USB host controller from suspend."
    Czy proponowane przezemnie rozwiązanie wystarczy czy sprawa jest bardziej skomplikowana?
  • REKLAMA
  • #2 2879298
    formatyk
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Sądze, ze można to prościej rozwiązać.
    Suspend USB jest wywoływny przez PC, więc pogrzeb w BIOSie lub w googlach i na pewno można temu jakoś zaradzić od strony twojego systemu.
  • #3 2989568
    Nothriel
    Poziom 11  
    Wróciłem z wakacji polutowałem, popróbowałem no i wydaje mi się że podłączenie sleep do RI zadziałało tzn układ nie wchodzi suspend mierzyłem oscyloskopem i wydaje się ok :)
REKLAMA