logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A65 Intel – nie uruchamia się po flashowaniu flashem AMD przez SST

energy7 06 Kwi 2006 21:11 1026 6
REKLAMA
  • #1 2500791
    energy7
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Wgrałem full'a pod SST, nie ciąłem - tzn. próbowałem ciąć, ale nie przeciąłem TP.

SST komunikuje się na ustawieniu no TP... ale po wgraniu daje 'Repair' wszystko ok, ale się nie włącza.
    Próbowałem swupa wrzucić to piszczy że bootcoore not detected...

Co z tym fantem zrobić...
    Jest na INTELU, a flash AMD
  • REKLAMA
  • #2 2509022
    loktel
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Cześć. Nie wiem jak to jest na sst, jeśli masz możliwość wgrania mu nowego eepromu i poprawienia IMEI to myślę, że powinieneś spróbować. Ja działam na martechu. Jeśli to nie to, to będziemy myśleć co dalej, może jakieś mechaniczne uszkodzenie.
  • REKLAMA
  • #3 2509304
    energy7
    Poziom 23  
    Wrzucałem wg sprawdzonego opisu we Frei i w SST eeprom, bootcore i firmware naprawiałem IMEI, ale fon nie wstaje....

W SST łączy sie można ustawiać kontrast, ale nie chce sie włączyć, podejrzewam że to wina za niskiego softa....

tp przecięte
  • REKLAMA
  • #5 2509599
    energy7
    Poziom 23  
    Ale mam procka INTEL
    a drugi problem w tym że nie moge narazie pobrać pliku....musze czekać...
  • REKLAMA
  • #7 2510391
    energy7
    Poziom 23  
    Nlo niestety nie wstaje po wgraniu v15.

Wgram wersje pod AMD fon powinien przynjamniej bzyczeć od tego...

Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:

Udało się... telefon wchodzi juz normalnie w service mode wyswietla i bzyczy... tylko nie rozumiem dlaczego na flashu AMD

Procka ma Infineon i ciętego TP... co teraz :|

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens A65 z procesorem Intel, który nie uruchamia się po wgraniu firmware przeznaczonego dla procesora AMD za pomocą programatora SST. Próba wgrania pełnego oprogramowania (full) bez przecięcia TP zakończyła się brakiem uruchomienia urządzenia, mimo że SST wykrywa połączenie i umożliwia ustawienie kontrastu. Po wgraniu pojawia się komunikat "bootcore not detected". Próby wgrania nowszej wersji firmware v15 dla Intela nie przyniosły efektu, natomiast wgranie wersji pod AMD pozwoliło na uruchomienie telefonu w trybie serwisowym z dźwiękiem, mimo że procesor jest Infineon, a TP jest przecięte. Sugerowano również możliwość wgrania nowego EEPROM i naprawy IMEI, jednak problem pozostał. Dyskusja wskazuje na niezgodność firmware z procesorem oraz potencjalne problemy z TP i softem, które uniemożliwiają normalne uruchomienie telefonu.
REKLAMA