logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Whirlpool AWM6081 - czy można naprawić programator zamiast wymieniać?

tygrys28 06 Kwi 2006 22:27 3542 5
REKLAMA
  • #1 2501144
    tygrys28
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Witam kolegów
    problem z praleczka polega na tym iz nie wypompowuje wody a podczas prania zdarza sie zatrzymywac np: na zasadniczym był fachman powiedział ze winny programator ze niby nie podaje impulsu do pomki wypompowujacej wode i ze prawdopodonie padła w nim elektronika i tylko wymiana programatora uzdrowi pralkę. Programator dosc drogi w związku z tym czy jest szansa jego naprawy? dodam ze o pralkach i ich programatorach itd. mam nikłe pojecie (to był by debiut)ale jesli sie da naprawic tą pralke przy pomocy miernika i lutownicy to prosze o pomoc

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2501234
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    Sprawdź elementy sterujące złączem Dp2 programatora oraz kostkę pompy pewnie była zalana i spowodowała przepięcie.Ten temat już był użyj funkcji szukaj
  • REKLAMA
  • #3 2502013
    tygrys28
    Poziom 17  
    kolego eeban mowiłem ze w tej branzy jestem debiutant wiec prosze lajkoniczniej zebym dobrze tafił na to złącze Dp2 dodam jeszce ze praleczka nie była zalana, powiedział bym raczej ze została przeciązona - zaduzo gopodni chyba załadowała prania do bebna
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2502332
    bogdand
    Poziom 17  
    Ocena: 72
    Ja mam taką samą pralkę. Tydzień po zakupie pralka po skończonym praniu zasadniczym nie wypompowała wody i na tym skończyła. Dwa razy się tak zdarzyło. Moim zdaniem wystąpił jakiś błąd w programatorze. Jak narazie wszystko działa i pralka chodzi bez zarzutu.
  • #6 2530196
    tygrys28
    Poziom 17  
    Dziekuje za pomoc panowie , dzieki waszym sugestiom pralka ma sie juz dobrze. A uszkodzona okazała sie kostka przy pompie
    temat wiec można zamknąć
    pozdrawiam
REKLAMA