logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie w Warszawie kupić ułożyskowanie do pralki Whirpool AWT2240?

gregory77 06 Kwi 2006 23:48 1575 8
REKLAMA
  • #1 2501486
    gregory77
    Poziom 11  
    Gdzie znajdę w Warszawie sklep z tanimi częściami do pralek Whirpool. Chciałem wymienić łożyska ponieważ pralka strasznie dudniła. Próbowałem wybić jedno z obejmy i niestety plastikowa obejma pękła. Podobno trzeba kupić całe ułożyskowanie -tylko gdzie? . Zależy mi na czasie bo święta się zbliżają i żona wściekła. Proszę o konkretny adres sklepu. Dziś jeden odwiedziłem ale ktoś mnie uprzedził i już nie było. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2501620
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1609
    hurtownia Popularna.
  • REKLAMA
  • #3 2503675
    Parol
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    tel.do hurtownii Popularna 8639289
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2503829
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Niestety ta marka nie jest tania Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2509319
    gregory77
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc Zbych034. PO wymianie ułożyskowania niestety pralka nadal robi łubudubu. Tyle dobrego z tego że narazie żadnych wycieków wody nie ma. Zastanawiam się czy przypadkiem amortyzatorów nie trzeba wymienić bo wydaje mi się że jakieś dziwne dźwięki wydają.
  • #6 2509786
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Amortyzatory daja czesto takie objawy Sprawdz je wciskajac zbiornik energicznie w dół jak sprawne drgania powinne zostac szybko wytłumione Sprawdz tez czy pralka stoi na czterech nóżkach (jeżeli stoi na trzech to ma tendencje do kiwania sie i wtedy tez chałasuje powyzej normy) Pozdrawiam
  • #7 2534009
    gregory77
    Poziom 11  
    Pralka stoi na czterech nóżkach. Sprubuję wymienić amortyzatory. Próbowałem zamienić na polaroskie ale są za duże. Dzięki za zainteresowanie moim problemem. Wesołych i spokojnych świąt.:D
  • #8 2534373
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    kolego
    w pralkach typu AWT czasami woda wydostaje się z połaczenia fartucha ze zbiornikiem podczas wirowania
    i wtedy leci na amortyzatory przycierając je powoli
    czasami też potrafi przypchać się króciec na zbiorniczku cisnieniowym hydrostatu i wtedy powoduje to przyspieszone zużycie łożyskowań

sprawdź czy cierniska amortyzatorów nie pokryły się osadem
    jesli tak to uszczelnij silikonem fartuch na styku ze zbiornikiem i porządnie dociśnij najlepiej miedzianym drutem
    wyczyść wezyk hydrostatu
    i sprawdź dokładnie czy obudowa pralkie sie nie kiwa podczas wirowania
  • #9 2536982
    gregory77
    Poziom 11  
    Napewno amortyzatory są pokryte brązowym nalotrm - zapewne to rdza. Spróbuję je wymienić. Nie wiem zabardzo o co chodzi z hydrostatem. Dzięki za pomoc. mokrego dyngusa. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano w Warszawie sklepu z tanimi częściami do pralek Whirlpool, konkretnie ułożyskowania do modelu AWT2240, ze względu na głośne dudnienie pralki i uszkodzoną plastikową obejmę. Polecono hurtownię Popularna jako miejsce zakupu, jednak zaznaczono, że części Whirlpool nie są tanie. Po wymianie ułożyskowania pralka nadal hałasowała, co sugerowało konieczność sprawdzenia i ewentualnej wymiany amortyzatorów, które często powodują podobne objawy. Zalecano test tłumienia drgań amortyzatorów oraz kontrolę stabilności pralki na czterech nóżkach. Wskazano również na możliwe problemy z uszczelnieniem fartucha przy zbiorniku, co może powodować wycieki wody i przyspieszone zużycie łożysk oraz amortyzatorów. Zalecano uszczelnienie fartucha silikonem i dokładne oczyszczenie króćca hydrostatu. Amortyzatory były pokryte brązowym nalotem, prawdopodobnie rdzą, co potwierdza konieczność ich wymiany. Próby zamiany amortyzatorów na modele polaroskie nie powiodły się ze względu na różnice rozmiarów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA